2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

A szélsőséges időjárástól védi Mezőhegyest ez a fejlesztés
Illusztráció

A szélsőséges időjárástól védi Mezőhegyest ez a fejlesztés

mti, magyarepitok.hu

2023.06.30. 16:07 - Szabó Ákos

A Békés vármegyei városban számos fejlesztés zajlik. Most egy belvíz- és csapadékvédelmi projektet adtak át, de kerékpárút-építkezés is érinti a várost.

Hirdetés

Csaknem félmilliárd forintból valósítottak meg csapadék- és belvízvédelmi fejlesztéseket Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat kedden. A közleményben tudatták: az ötezeres lélekszámú dél-békési város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) nyert el 450 millió forint támogatást, majd kapott további 32 millió forint kiegészítést. A közbeszerzési adatok szerint a békéscsabai Bólem Építőipari Kft. kivitelezte a projektet.

Az alig egy évig tartó kivitelezés során 3,5 kilométer hosszan fejlesztették a zárt bel- és csapadékvíz-elvezető csatornát; építettek három átemelőt; a csapadék helyben tartását segítő, háromezer négyzetméteres szikkasztó mezőt alakítottak ki; továbbá helyreállították a fejlesztéssel érintett közúthálózati sávot 1800 méteren.

A beruházás a város három lakótelepét és központi részét érintette.

"Ez a projekt azért is nagyon fontos, mert kapcsolódik a kerékpárút-beruházáshoz, a lakótelepi járdafelújítási pályázathoz, a Ménesbirtok beruházásaihoz és a zöld város pályázathoz is, így a többi európai uniós pályázati beruházással együtt a város jelentős részén komplex fejlesztés valósul meg".

- emelte ki az önkormányzat.

 

Így kap egy határmenti térség kerékpárutat

A közleményben említett Csanádpalota-Pitvaros-Mezőhegyes kerékpárút-fejlesztésről rendszeresen beszámolunk: ezt a szintén térségbeli, algyői Délút Kft. kivitelezi nettó közel 2,1 milliárd forint értékben. Az útvonal pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasz 7 616 méter hosszú és az új kerékpárút részeként két hidat is meg kell építeni.

 

Ebben a térségben épül a kerékpárút.
Mi épül?Mezőhegyesépítőipari cégekBólem Építőipari Kft.Délút Építő és Bányászati Kft.PitvarosCsanádpalotabelvízkerékpárút

Hírlevél

Hirdetés