2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Csanádpalota-Mezőhegyes kerékpárút: akár a nyomvonalon is változtattak, hogy fákat mentsenek meg a kivágástól
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu (Illusztráció)

Csanádpalota-Mezőhegyes kerékpárút: akár a nyomvonalon is változtattak, hogy fákat mentsenek meg a kivágástól

magyarepitok.hu, promenad24.hu

2023.05.23. 18:50 - Szabó Ákos

A Délút Kft. mintegy 11 kilométer hosszan építkezik az ország délkeleti részében a határ mellett.

Hirdetés

Már korábban is beszámoltunk a Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút kivitelezéséről, melyet a DÉLÚT Kft. végez el nettó közel 2,1 milliárd forint értékben. A délkeleti határig haladó Békés és Csongrád-Csanád vármegyei beruházásban több mint 11 kilométer hosszan építik ki a kerékpáros közlekedés új folyosóját, az útvonal pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasz 7 616 méter hosszú.

 

A beruházás által érintett terület

A projektben többek között két hidat is építenek, Pitvaros közelében: az egyiket a vármegyehatáron, a másikat pedig Pitvaros és Csanádpalota között. Az átkelők a Mezőhegyest vízzel ellátó csatorna fölött ívelnek majd át.

 

Csanádpalotán a turizmus fejlődésére is számítanak

Nemrég a Promenad24 számolt be az építkezésről: megírták, hogy az ütemterv szerint halad a projekt. A térségbeli lap a szintén térségbeli Rádió 7-re hivatkozva Perneki László csanádpalotai polgármestert is idézte.

A városvezető kifejtette: a beruházás hatalmas fejlesztés a város életében és az új útnak köszönhetően Kövegytől egészen Mezőhegyesig lehet majd biztonságosan kerekezni (Kövegy és Csanádpalota között már van kerékpárút, az új nyomvonal ehhez is csatlakozik – a szerk.).

A polgármester azt is elmondta:

a csanádpalotai nyomvonalat több helyen is módosították, elsősorban lakossági kérésekre, hogy ne vágjanak ki annyi fát, mint az eredeti tervek szerint.

Perneki László arra is kitért, hogy, az új útnak köszönhetően reményei szerint a turizmus is élénkülni fog a térségben. Végül kifejtette: már most is igen sokan kerékpárral fedezik fel a térséget, de a beruházástól azt remélik, a létszám jelentősen emelkedni fog.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.CsanádpalotaPitvarosMezőhegyeskerékpárút

Hírlevél

Hirdetés