2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Már keresik a kivitelezőt a Hungaroring fejlesztésére
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Már keresik a kivitelezőt a Hungaroring fejlesztésére

magyarepitok.hu; MTI

2023.07.26. 16:43 - Bíró Beáta

A paddock és a motorhome-ok számára épülő depó, valamit a hozzájuk funkcionálisan kapcsolódó új főlelátó és rendezvénytér a 2026-os Forma 1-ig valósulhat meg.

Hirdetés

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója július 22-én jelentette be, hogy a Forma–1-es Magyar Nagydíj eddigi, 2027-ig szóló szerződését 2032-ig meghosszabbították. A versenysorozat jogtulajdonosa a hosszabbítás feltételéül szabta, hogy a 2026-os viadalig elvégezzék a Hungaroring teljes megújítását.

„Terveink szerint év végére megszületik a munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredménye, majd a kormány támogató döntése után 2024 elején lép hatályba a szerződés és elkezdődhetnek az előkészületi munkálatok" – nyilatkozta Schmidt Ádám. Az európai közbeszerzési értesítőben már meg is jelent a kivitelezésről szóló felhívás.

A HUNGARORING Sport Zrt. tervezett fejlesztésének célja a meglévő paddock épület bontása, helyette új, korszerű, gazdaságosan üzemeltethető, minden sportszakmai igénynek megfelelő paddock épület építése. Az új létesítménynek tartalmaznia kell a 4 technikai- és 36 versenybox kialakítását, a verseny rendezéséhez szükséges FIA előírásoknak megfelelő versenyirányítási központot. A tervek szerint itt kap helyet a Media Center, vendéglátó és VIP területek, üzemeltetési és versenyirodák, illetve egy tetőterasz. A paddock mögötti terület egy újonnan kialakított depó lesz, a motorhome-ok számára.

A kiírás szerint a fejlesztés kiterjed az új épület működéséhez szükséges, ahhoz funkcionálisan kapcsolódó új főlelátóra is, a meglévő főlelátót szintén elbontják. Itt a kommentátor fülkék mellett VIP teraszt alakítanak ki. Az új főlelátó fedett lesz, befogadó képessége 10 000 fő. A rendeltetés szerű működéshez szükséges büfét és vizes-blokkokat is kiépítenek.

Az új paddock épületet és az új főlelátót a célegyenes elején és végén egy-egy alagúttal kötik össze, a versenyrendezők és a vendégforgalom biztosítására.

Mi épül?HungaroringMogyoródingatlanfejlesztésForma-1

Hírlevél

Hirdetés