2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Rövidesen újabb lakóházat adnak át a X. kerületi Somfa Liget lakóparkban

Rövidesen újabb lakóházat adnak át a X. kerületi Somfa Liget lakóparkban

magyarepitok.hu

2023.08.09. 12:33 - Kolinek Nóra

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. generálkivitelezésében zajló építkezés készültsége már a 90%-ot meghaladta.

Hirdetés

Legutóbb 2022 nyarán számoltunk be a Somfa utcai lakóház építéséről, mely a Somfa Liget Lakópark VII. ütemeként valósul meg. A projekt beruházója az OTP Ingatlan Zrt., a generálkivitelezési munkákat az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) végzi.

A lakópark VII. üteme a főváros X. kerületének közkedvelt újépítésű részén, a korábbi ütemekkel szomszédos Somfa utca és Ceglédi utca által határolt területen, csendes, nyugodt környezetben valósul meg.

A lakópark infrastrukturális ellátottsága kiváló, a metró közelségének köszönhetően a belváros könnyen elérhető. A korábbi hat ütem sikeres lezárását követően további 144 db, változatos méretű lakással egészül ki a lakópark. A két lépcsőházból álló társasház pince+földszint+6 emelet kialakítású. Az igényes, liftekkel ellátott épület földszintjén 23 kertkapcsolatos lakást, az I-IV. emeleteken 106 változatos méretű lakást, az V. és VI. emeleten pedig 15 tetőteraszos penthouse lakást alakítanak ki.

Rövidesen kezdődik a műszaki átadás

A cég 2021 szeptemberében kezdett el dolgozni a munkaterületen. A kivitelezés készültsége 90 százalék feletti, ennek kapcsán Dobovits Péter, az ÉPI generál divízió igazgatója adott tájékoztatást lapunk részére. Az építőmérnök színes szakmai pályafutását a Hónap Mérnöke interjúnkban mutattuk be.

„A megvalósítás végig ütemterv szerint haladt. Az épület külső homlokzata, a környezetrendezési munkák elkészültek, a belső szakipari munkák, az elektromos és gépész szerelések is a végéhez közelednek, a jövő héten már elkezdjük a hibafelvételt a beruházóval közösen. Az épület várhatóan augusztus végére készül el, ezt követően a használatbavételi engedélyezési eljárás intézése is megkezdődhet.

A felvett hibákat folyamatosan javítjuk, októberben kell a hiba- és hiánymentes állapotot elérnünk. A mi munkánk akkor ér véget, amikor a ház eléri a hiba- és hiánymentes állapotot, és a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásra kerül.”

A szakember hozzátette azt is, hogy a beruházóval közösen a lakások vevőivel is vesznek fel előzetes hibalistát, így azokat is javítják, és a birtokbaadás során már csak a felvett hibák javításának visszaellenőrzésére van szükség.

Az alaposan előkészített projekt nem jelentett kihívást az ÉPI csapatának

A ház 2022 szeptemberében érte el a szerkezetkész állapotot. Az igazgató elmondta azt is, hogy különösebb nehézségekkel nem kellett szembenézniük a kivitelezés során, illetve nem voltak komolyabb kihívást jelentő feladatok sem. Mindez annak is köszönhető, hogy egyrészt elegendő idő állt rendelkezésre az előkészítési munkálatokra − melyeket nagy körültekintéssel tudtak végrehajtani −, másrészt a menet közben felmerült problémákat a beruházó mindvégig nagyon rugalmasan, professzionális hozzáállással kezelte.

„Az elmúlt néhány hónapban beltérben a hideg- és melegburkolást, a belső ajtók beépítését, a festést, a szerelvényezéseket végeztük. Külső területeken a kertészeti, a térburkolási és a telekhatáron kívüli járda építési munkák zajlottak Az önkormányzat előírásának megfelelően az utca teljes hosszában járdát kellett készítenünk, kiszélesítettük az útpályát és parkolósávot alakítottunk ki.”

Galéria

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.BudapestirodaházOTP Ingatlan Zrt.társasházaklakópark

Hírlevél

Hirdetés