2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Új magasságokat értek el a STRABAG szakemberei
Főkép: illusztráció - facebook.com/strabaggroup

Új magasságokat értek el a STRABAG szakemberei

facebook.com/strabaggroup; magyarepitok.hu

2023.08.06. 09:25 - Bíró Beáta

A több ország dolgozóiból álló elhivatott csapat egy nap alatt szerelt össze egy 78 méteres darut egy bécsi építkezésen.

Hirdetés

Egyedülálló teljesítményt hajtott végre a STRABAG csoport, a bécsi Grünblick építési projektjén.

A társaság a történelmi Wiedenben, a városközpont közelében exkluzív társasházak építésében vesz részt. Közvetlenül a főpályaudvar mellett fekvő, Wilhelmini-korszak építészeti örökségébe tartozó épületeket alaposan felújítják, és tágas tereket alakítanak ki új lakókörnyezetben.

 

Fotó: facebook.com/strabaggroup

 

A STRABAG szakemberei rácáfoltak arra a közbeszédre, hogy egyes folyamatok az építkezésen lassan haladnak.

A Németországból, Ausztriából és Belgiumból érkezett kollégák összefogásával mindössze egy nap alatt állítottak fel egy 78 méter magas, billenőgémes (felső forgású) darut (Wolf Crane 224B).

Ezt a szerkezetet olyan helyeken alkalmazzák, ahol a magas épületek nem teszik lehetővé a daru szabad forgását – olvasható a Strabag csoport facebook bejegyzésében.

 

 

A nagy tapasztalattal rendelkező csapat először összeszerelte a daru függőleges részét, majd hozzáépítették az 55 méter hosszúságú billenőkart. A darut ezután az épület magasságához igazítják, így hamarosan száz méterig hosszabbítják meg a szerkezetet. A stabilizálás érdekében a gépóriást a következő építési folyamat során az épülethez rögzítik.

Ez ismét megmutatta, hogy kollégáink összefogásával új távlatok mászhatók meg – és nem csak a sebesség terén!” – zárja facebook-posztját a társaság.

Mi épül?StrabagBécsAusztriatársasházak

Hírlevél

Hirdetés