2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárát bővítették tovább Bükön
Főkép: nestle.hu, további fotók: MTI/Katona Tibor

Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárát bővítették tovább Bükön

mti, magyarepitok.hu

2023.10.06. 10:58 - Szabó Ákos

A nyugat-magyarországi városban átadták a Nestlé mintegy 90 milliárd forint értékű kapacitásbővítő fejlesztését.

Hirdetés

Folytatódott a kontinens egyik legnagyobb állateledel-gyár komplexumának fejlesztéssorozata a Vas vármegyei Bükön. Október 5-én átadták a svájci tulajdonú Nestlé Hungária Kft. kapacitásbővítő beruházását, melynek értéke összesen 90 milliárd forint. Az eseményen elhangzott: a hobbiállateledel-gyártó telephely kapacitásai tovább bővülnek, a most elkészült projekt nyomán pedig 280 új munkahelyet teremtettek.

 

 

Noszek Péter, a vállalat ügyvezető igazgatója összefoglalta: "A Nestlé PURINA büki gyára a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként a lendületes fejlődésének és a folyamatos beruházásoknak köszönhetően 2020 és 2025 között több mint 500 új munkahelyet létesít a városban."

A cégvezető hangsúlyozta, hogy a világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazó gyáregységekkel működő büki létesítmény fejlesztése nem áll meg, az építkezés folytatódik.

A Nestlé az elmúlt bő fél évtizedben zajló fejlesztéssorozatnak részleteiet legutóbb itt foglaltuk össze, érintve a fővárosi Market Építő Zrt. korábbi munkáját is.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), Tanja Zigic gyárigazgató (k) és Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

 

Zöld energiával működik a teljes komplexum

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadón emlékeztetett: a világ 77 országában jelen lévő Nestlé a termékei 90 százalékát a külpiacokon értékesíti, így a magyar exportteljesítmény is tovább fog nőni.

Majd rámutatott, hogy a gyár számára az áramot megújuló forrásokból biztosítják, ez hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a jövőben is azon húsz állam között lehessen, amelyek a károsanyag-kibocsátásuk csökkentése mellett tudják növelni a bruttó hazai terméküket (GDP).

 

 

Mi épül?BüküzemfejlesztésélelmiszeriparMarket Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés