2024.04.19, Péntek
Közép-Európa egyik legnagyobb állateledel gyárát adta át a Nestlé
fcsvill.eu

Közép-Európa egyik legnagyobb állateledel gyárát adta át a Nestlé

magyarepitok.hu, mti

2017.11.11. 13:00 - Szabó Ákos

A svájci cég Vas megyei Bükön található gyárának húszmilliárd forintos bővítését a Market kivitelezte.

Hirdetés

Saját erős beruházással bővítette a Vas megyei Bükön található Purina állateledel gyárát a Nestlé egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnokkal, a hivatalos átadót pénteken tartották. A svájci élelmiszeripari cég megbízásából a fővárosi Market Építő Zrt. végezte el a 20 milliárd forintos projekt kivitelezését, melyet tavaly októberben kezdtek meg.

 

30 országba exportálnak a büki gyárból

A beruházás során két új gyártósort építettek fel, illetve egy korábban konzervtermékeket gyártó üzemrészt is átalakítottak a változó piaci igények miatt. A kibővített üzem elsősorban exportra fog termelni, 30 országot fognak innen ellátni, az Európában előállított évi egymillió tonna állateledelnek már eddig is mintegy 20 százaléka készült Bükön. Az új üzemegység átadása után 920 fő dolgozik a Nestlé Purina gyárában. 

 

Csaknem kétezer hazai alvállakozó szállít a Nestlének

Kai Herzke, a büki Nestlé Purina gyár igazgatója az átadón elmondta: az elmúlt 10 évben a Nestlé cégcsoport több mint 900 000 tonna gabonát vásárolt a magyar gazdáktól, a büki gyártásban felhasznált mezőgazdasági alapanyagok 60 százalékban itteni forrásból származnak, ez évente több mint 78 000 tonna.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a büki állateledel gyár bővítése több szinten előrelépés, hiszen növeli a stabilitást, tovább erősödnek Magyarország és Svájc gazdasági kapcsolatai és több lehetőséget kap a vállalat csaknem kétezer magyarországi beszállítója is.

 

 

Market Építő Zrt.Mi épül?üzemépítésélelmiszeriparBük

Hírlevél

Hirdetés