2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Laktanyából lett óvoda és bölcsőde Polgárdiban
A kép nyáron készült, az építkezés végéhez közelítő állapotot ábrázolja (Összefogás a polgárdi óvodáért/YouTube)

Laktanyából lett óvoda és bölcsőde Polgárdiban

mti, magyarepitok.hu

2023.10.11. 10:44 - Szabó Ákos

A város történetének legnagyobb beruházásában.

Hirdetés

Uniós, hazai és önkormányzati forrást felhasználva, 915 millió forintból épült új óvoda- és bölcsődekomplexum a Fejér vármegyei Polgárdiban. Az önkormányzat közleménye szerint a fejlesztésre 689 millió forintot nyertek el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ehhez 226 millió forint önerőt tettek hozzá. Ez a város történetének eddigi legnagyobb beruházása, a kivitelező a kiskőrösi Kőrös Házépítő Kft. volt a közbeszerzési adatok szerint.

 

Több mint 220 gyermekre tudnak vigyázni

A Polgárdi Eszterlánc Óvoda és Bölcsőde épülete nyolc óvodai csoportszobát foglal magában, amely akár több mint 200 gyermek elhelyezését biztosítja, valamint két bölcsődei szobát, amely 26 gyermek befogadására alkalmas.

A közel egyhektáros telken álló, bruttó 2178 négyzetméteres épületkomplexum alapjául egy régi laktanyaépület szolgált, ezt újították fel és bővítették ki egy földszintes épületrésszel, ahol a bölcsődei tömböt kialakították.

A létesítményben tornacsarnok, logopédiai és külön mozgásfejlesztő szoba, valamint a gyerekek egészségét szolgáló sószoba is megtalálható.

Mi épül?PolgárdiKőrös Házépítő Kft.óvodafejlesztésbölcsődeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés