2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Folytatódnak a kecskeméti óvodák és bölcsődék fejlesztései
Illusztáció - Bernánt Benjámin/magyarepitok.hu

Folytatódnak a kecskeméti óvodák és bölcsődék fejlesztései

mti, magyarepitok.hu

2024.01.20. 09:00 - Szabó Ákos

Gyermek- és szülőbarát beruházásokkal halad előre a vármegyeszékhely.

Hirdetés

Két óvodát és egy bölcsődét korszerűsítettek Kecskeméten egy fejlesztéssorozatban. A város önkormányzata az intézményi korszerűsítésre 523,47 millió forint európai uniós támogatást nyert el az uniós Széchenyi 2020 program keretéből, amelyet 500 millió forint saját forrással egészítettek ki – közölte az MTI-vel Szemereyné Pataki Klaudia polgármester január 17-én.

Tájékoztatójából kiderült:

az elmúlt időszakban a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai tagintézményét, illetve a szomszédos Aranyhaj Bölcsődét és a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodáját is korszerűsítették.

 

Szebbek és gazdaságosabbak lettek az épületek

Mindhárom önkormányzati tulajdonú épületnél megtörtént az utólagos homlokzat- és padlásfödém szigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítése. Az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat mindenhol megoldották. A közbeszerzési adatok szerint az intézmények munkáin több kivitelező vett részt, illetve nyert tenderen hosszabb idő alatt: többek között a Szabadka utcában energetikai korszerűsítésen a Lecpes Kft. is dolgozott.

A fejlesztés hatására csökkennek a működési költségek, valamint a felhasznált energiamennyiség mérséklődése csökkenti a szén-dioxid és üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a környezet- és klímavédelmi célok eléréséhez.

Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta: a felújításokat tekintve a Lánchíd utcai óvoda a sorban a nyolcadik, és már négy újabb előkészületei is folynak, hiszen a tervek szerint 2024-ben a Forradalom utcai óvodát és bölcsődét, továbbá a Ceglédi úti és az Ifjúság úti óvodákat korszerűsítik.

Mi épül?óvodafejlesztésLecpes Kft.Horváth Építőmester Zrt.Kecskemét

Hírlevél

Hirdetés