2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Egyedi homlokzattal épül új SPAR Szentendre egyik legfontosabb csomópontjában
Látványterv: SPAR

Egyedi homlokzattal épül új SPAR Szentendre egyik legfontosabb csomópontjában

magyarepitok.hu

2024.02.20. 16:34 - Hegedűs Gergely

A zöldmezős beruházásban egy sétány és egy park is épül, az épület hőenergiáját hőszívattyú biztosítja.

Hirdetés

Február 20-án letették az új SPAR szupermarket alapkövét Szentendrén a HÉV végállomásánál. Az áruházlánc közleményéből kiderült, a projektet önerőből, zöldmezős beruházás keretében valósítja meg a vállalat, a fejlesztés értéke összesen 3,6 milliárd forintot tesz ki.

A beruházás során egy több mint 4000 négyzetméteres épület készül el, ebből közel 2200 négyzetmétert a mélygarázs tesz majd ki, a földszinti szupermarket alapterülete pedig meghaladja a 2000 négyzetmétert. Az épület mintegy ezer négyzetméteres eladóterrel jön létre.


LED-lápák és hőszívattyú a fenntarthatóság jegyében

A közlemény szerint az épület főhomlokzata modern és egyedi megjelenésű lesz. Az áruház mélygarázsában összesen 52 parkolóhely létesül, a nyitott parkolóban pedig 47 autó fér majd el.

Az épület fűtését és hűtését korszerű padlófűtő, -hűtő rendszer szolgáltatja, az ehhez szükséges hőenergiát hőszivattyú biztosítja, amely a kereskedelmi hűtés hulladékhőjét is felhasználja. A takarékosabb áramfogyasztáshoz LED-lámpák és ajtózott hűtők járulnak hozzá.


Idén is folytatják az expanziót

A beruházás érinti az új áruház környezetét is, ahol megújul és kibővül a jelenlegi közterületi parkoló. Ezen felül egy sétány épül a HÉV-végállomás irányába, megújulnak a zöldfelületek, és egy park is létesül. Az új szentendrei SPAR szupermarketet a tervek szerint a jövő év első negyedévében vehetik birtokba a vásárlók.

„A SPAR Magyarország idén is folytatja a stratégiai céljának tekintett expanziót, amelynek keretében új, modern és környezettudatos üzleteket építünk” - idézte a közlemény Heiszler Gabriellát, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatóját.

„A 2024-es év egyik nagy fejlesztése a budapesti agglomerációhoz tartozó, kulturális és turisztikai nevezetességeiről híres Szentendrén indul, ahol egy fontos közlekedési csomópontnál elkezdődik az új SPAR szupermarket építése, valamint a környezetének megújítása.”

Mi épül?SzentendreSpar üzletláncáruházépítés

Hírlevél

Hirdetés