2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Magyar fejlesztéssel gondoskodnak a csapadékvíz megfelelő kezeléséről Polgárdi új áruházának építésénél

Magyar fejlesztéssel gondoskodnak a csapadékvíz megfelelő kezeléséről Polgárdi új áruházának építésénél

magyarepítok.hu

2024.02.28. 15:23 - Móré Levente

Hazánkban először telepítették a Pureco magyar fejlesztésű és gyártású PureBOX® rendszerét.

Hirdetés

Nyugat-Európából szállított rendszerek helyett a Pureco a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság szemlélet jegyében itthon fejlesztette és gyártja saját szikkasztórendszerét. Két év munkájának eredménye a PureBOX®, amely magas hatékonyságú megoldást nyújt az esővíz kezelésére, ezzel segíti az intenzív esőzések okozta környezeti terhelés mérséklését. Az új rendszer hazánkban elsőként Polgárdiban bizonyíthat.

 

 

Könnyen telepíthető és kiemelten hatékony

Új diszkontáruház építkezési munkálatai kezdődtek meg a Fejér vármegyei városban. A református temető melletti területen, a 7-es főút mentén folyik a munka, az építkezés pedig várhatóan az év második negyedévére el is készül. A beruházáshoz 938 darab, 60x60x60 cm-es, 216 liter térfogatú, 94% tározó kapacitással rendelkező PureBOX®-ot gyártott, szállított a Pureco, melyből az első ütemben 560 darabot telepített az épülő parkoló alá.

Az üzlet épületének tetőfelületére, valamint a parkolótér burkolatára hulló csapadékvizek szikkasztására kialakított rendszer összesen 190 köbméter csapadék kezelésére lesz majd képes. A PureBOX® nagy teherbírásának köszönhetően, 60 cm-es földtakarás mellett alkalmas a gépjárműforgalom alá történő telepítésre is, így kerülhetett az elemek közül 560 darab a parkoló alá.

„Ez a projekt jelentős mérföldkő számunkra, hiszen a talaj természetes beszivárgási képességének elősegítésére, a vízlefolyás csökkentésére és a talajvíz feltöltődésének támogatására itt építhettük be Magyarországon először a saját fejlesztésű csapadékvíz-szikkasztó rendszerünket, a PureBOX®-ot” – áll a Pureco közleményében

 

 

Újrahasznosított anyagból a környezetért

A PureBOX®100%-ban regranulált PP alapanyagból készül; a hagyományos alapanyagokból gyártott megoldásokhoz képest a PureBOX® 60–70%-kal kevesebb üvegházhatású gázkibocsátással csökkenti a termelés környezeti hatásait és támogatja a körforgásos gazdaságot. A szikkasztórendszer integrált csatlakozóinak köszönhetően a telepítés gyorsabb és egyszerűbb, mint a hasonló termékéknél, mivel az elemek rétegenként kapcsolódnak egymáshoz (60 cm-es blokk esetén hat kapcsolódási ponttal).

A Pureco fejlesztésének további fontos előnye, hogy a gyártáshoz 100%-ban megújuló energiát használnak, a magyarországi gyártásnak köszönhetően pedig a szállítási távolság, így annak környezeti terhelése is – hazai telepítés esetén – érdemben csökken.

 

 

Galéria

Mi épül?Pureco Kft.vízgazdálkodásfenntartható építési megoldásokfenntarthatóságszikkasztózöld megoldások

Hírlevél

Hirdetés