2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Új szárnyat kapott a Dunántúl egyik legjelentősebb szakképző központja
Fotók: MTI/Krizsán Csaba

Új szárnyat kapott a Dunántúl egyik legjelentősebb szakképző központja

magyarepitok.hu

2024.02.21. 13:22 - Szabó Ákos

Győrben robotikát is tanítanak majd a 2,6 milliárd forint értékben elkészült új tömbben.

Hirdetés

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum (PÁGISZ) új háromszintes épületszárnyát, a beruházás 2,6 milliárd forint ráfordításával készült el, az épületben egy robotika szaktanterem is helyet kapott 10 másik új tanterem mellett. Az uniós közbeszerzési adatok szerint ezt a munkát az Euro Generál Zrt. és a Fodor Építőipari Kft. végezte el.

 

 

Több év erőfeszítésének eredménye készült el

Az eseményen felszólaló Kara Ákos, Győr térségének országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy az új szárny felépítésével párhuzamosan valósult meg az idén 60 éves iskola energetikai korszerűsítése, közel 900 millió forintól (a feladaton szintén dolgozott a Fodor Kft. - a szerk.).

 

Kara Ákos, Győr térségének országgyűlési képviselője

”A legfontosabb azt kiemelni, hogy a PÁGISZ-ban olyan szakmai munka zajlik már évek óta, ami itt Győrben, de országosan is kivételes, ehhez a munkához kellett megteremteni a megfelelő feltételeket, energiatakarékossá tenni az intézményt és ki is bővíteni azt.

Szerintem a vállalásunk sikerült és egy olyan beruházás készült el mostanra, amire bárki büszke lehet. Köszönöm a tanárok, a diákok és a környéken lakók türelmét, nem volt egyszerű a munkálatok közben tanítani, tanulni vagy együtt élni azokkal” – mondta el a képviselő korábban a fejlesztésről a gyorplusz.hu tájékoztatása szerint.

Az eseményen Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, a korszerű szakképzés már nem pusztán szakmát ad a fiatalok kezébe, de a biztos karrier lehetőségét is megteremti. Kiemelte, amikor a kormány a szakképzés 4.0-s stratégiát elfogadta és letette a voksát a szakképzés rendszerének átalakítása mellett, akkor a jövő nemzedéknek támogatására vállalkozott.

 

 

Több mint hétszázan tanulnak a nagymultú intézményben

A Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum a Dunántúl egyik legjelentősebb szakképző intézménye. Az idei tanévben 624 fiatal és 120 felnőttképzésben résztvevő diák kezdte meg tanulmányait és most először, a bővítésnek köszönhetően, minden osztálynak saját terme lett.

 

 

Galéria

Mi épül?GyőrszakképzésEuro GenerálFodor Építőipari Kft.oktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés