2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A polgármesteri hivatal mellett megépülhet végre Csopakon a Faluház
Képek: ekr.gov.hu

A polgármesteri hivatal mellett megépülhet végre Csopakon a Faluház

magyarepitok.hu

2024.03.22. 08:15 - Szabó Ákos

A Balaton-felvidéki település új faluközpontjának első elemét a VEMÉV-SZER kivitelezheti.

Hirdetés

Multifunkcionális közöségi térrel gazdagodhat a Balaton északi partján, Balatonfüred közvetlen szomszédságában fekvő, festői szépségű Csopak. Ambrus Tibor polgármester közösségi oldalának tanúsága szerint februárban írták alá szerződést a kivitelezővel a régen várt projekt esetleges megvalósítására. Az új közösségi központ első ütemét a 2023-ban az Év Vállalkozása címet elnyerő, VEMÉV-SZER Kft. építheti fel.

Az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint a beérkezett öt érvényes ajánlat közül a kivitelező cég adta a legkedvezőbbet, mintegy nettó 911 millió forint összegben.

Az árajánlat a kétszintes közösségi épület funkcionális tereinek megépítése mellett opcionálisan tartalmazza a kültéri környezet kivitelezési, burkolási munkáit, valamint a Faluházhoz közvetlenül kapcsolódó, annak szerves részét képező, közösségi szolgáltatások ellátására alkalmas, kisebb volumenű önálló épületrész kialakítását. Az épületegyüttes egy tágas belső udvarral, kapcsolódó parkolókkal kerülne kialakításra, amely lehetővé tenné színvonalas kültéri programok megrendezését is.

Az alagsorban mintegy száz négyzetméteres próbaterem öltözőkkel-mosdókkal, a Faluház földszinti részén, közel kétszáz fő befogadására alkalmas, galériás színházterem (felülvilágító ablakos kialakítással), vendéglátó egység (vagyis bisztró, illetve étterem) és kisebb rendezvények lebonyolítására alkalmas különterem kerülne kialakításra, az emeleti részen pedig tárgyaló, irodák és foglalkoztató termek kapnának helyet.

 

 

A beruházás számszerűsítve

Tervezetten elvégzésre kerülne többek között

  • 9810 m2 zsaluzási munka,
  • 4940 m3 földkiemelés,
  • 1517 m3 vasbetonszerkezet-készítés,
  • 178 tonna betonacél szerelés,
  • 922 négyzetméternyi ácsmunka,
  • 482 méternyi közművezeték lefektetés,
  • illetve opcionálisan 1385 négyzetméter kültéri burkolat kerülne kialakításra.

A Kossuth Lajos utca 99. szám alatt építendő Faluház hasznos alapterülete 1882 négyzetméter. Az akadálymentesített épületben a szintek közötti közlekedés lifttel lenne megoldott a mozgásában korlátozottak számára. A Faluház a kor elvárásainak is megfelelően megújuló napenergia alkalmazása mellett működne.

A feltételes közbeszerzési eljárás szabályai szerint, a kivitelezési szerződés hatálybaléptetésére, a szerződéskötés dátumától számítva 180 nap áll rendelkezésre.

Képek: https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR001467792023/reszletek

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.Csopakkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés