2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Véghajrában az Elite Park építése
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Véghajrában az Elite Park építése

magyarepítok.hu

2024.03.21. 08:32 - Móré Levente

Márciusban lekerülhet az állvány a Bayer Construct által kivitelezett Elite Park két újabb üteméről.

Hirdetés

Legfontosabb feladatként az épület beüzemelésére, az életvédelmi rendszerek – tűzjelző, hő- és füstelvezetés – tesztjeire tekintenek most a Bayer Consruct projektvezetői a Bayer Property saját beruházásában készülő Elite Park két, még épülő lakótömbjének építésénél. Ez egyben azt is jelenti: hamarosan végső formájában ismerhetjük meg Újbuda legfrissebb lakótereit.

„Kiemelt mérföldkőnek számít a hatósági átadáshoz kapcsolódó munkarészek teljesítése, a homlokzat befejezése és az útépítés lezárása, de emellett párhuzamosan fut a kertészeti munkák és játszóterek építése is” – tudtuk meg Bogárdi Ákos projektvezetőtől.

 

Külső fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Mint a szakember tájékoztatta lapunkat: az Elite Park II. és III. üteme is a befejező munkálatok fázisában tart: a II. ütem 90%-on, a III. ütem pedig 75 %-on áll. Bár a kedvezőtlen időjárás hátráltatta a kivitelezést, a belső udvarban már van állványmentes szakasz, amely mentén a kertépítés földmunkái megkezdődhetnek március elején. „Elérjük a teljesen állványmentes állapotot március második felében, amely felfedi az épület színvilágát” – emelte ki.

 

A lakások belső tereit ábrázoló fotók: Bayer Property

 

Jól halad a közforgalmú utak átalakítása

Még karácsony előtt befejezte a kivitelező a Budafoki úti járdaépítést és a zöldfelület kialakítását. Idén januárban pedig elindulhatott a belső parkolók és járdák építése.

„A felvonulási területet – tette hozzá a projektvezető – felszabadítottuk és a megépült I. ütem, valamint az új II. ütem közötti területen már megkezdtük a kertépítést.”

Hamarosan a Barázda úti parkoló és járda építésébe vágnak bele a szakemberek, ami a technikai szükségletek miatt hosszabb folyamatot jelent. A forgalom akadályozásának mérséklése érdekében itt szakaszokra bontva végzik majd az átépítést

 

 

 

Bent már a burkolatok állnak a főszereben

Nagy feladat elé állította a helyszíni csapatot a tetőteraszok és a léptetett homlokzat kialakítása. A járható tetőteraszokon ugyanis többféle építészeti megoldás kapcsolatát kell megteremtenie a kivitelezőknek: műfűves, WPC és hidegburkolattal ellátott felületek találkoznak egymással, üvegkorláttal körbevéve. 

 

 

Ugyan – figyelembevéve a szakágak együttműködését – e szakaszban az építésvezetőktől jelentős erőfeszítést igényel a helyszíni koordinálás, a belső munkálatok szoros ütemezéssel haladnak. Az épületen belül már elkészült a lakások melegburkolása, jelenleg pedig konyhabútor-beépítés, és szerelvényezés folyik. A folyosók álmennyezeti lapozása megkezdődött, a mélygarázsban pedig műgyantáznak. Amint Bogárdi Ákos hangsúlyozta:

„A lépcsőházakban már szereljük a korlátokat, illetve a végéhez közelednek a burkolási munkák; a liftek egy részét is beüzemeltük, ami segíti a közlekedést az épületen belül, így az építés üteme is felgyorsult.”

 

 

Galéria

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertylakóparklakásépítéslakáspiacElite ParkÚjbuda

Hírlevél

Hirdetés