2024.05.17, Péntek
Folytatódik Tiszafüred belvárosának újjászületése
Fotó: MTI

Folytatódik Tiszafüred belvárosának újjászületése

mti

2024.04.30. 10:58 - Szabó Ákos

Zöldfelületeket adnak át, utakat újítanak fel, kerékpárút is épül.

Hirdetés

Új köntöst ölt magára Tiszafüred belvárosa, a beruházásra csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település önkormányzata - közölte a projekt kommunikációját végző cég április 30-án. 

A tervek szerint 2025 októberében véget érő projekt során a zöldfelületek megújulnak, illetve újakat alakítanak ki, a városligeti játszótérre kültéri térjátékokat telepítenek a szakemberek. Emellett új térburkolat lesz a Rét utcán, a Deák téren, a művelődési ház udvarán, a Fő utca - Rét utca - Kossuth tér közötti szakaszon, a városháza előtt, a Kiss Pál utcán és a Kossuth téren - sorolták. 

Kerékpárút létesül a Rét utcán, valamint gyalogátkelőhelyeket és a kerékpáros átvezetéseket is kialakítanak az érintett szakaszon. A településen kerékpártámaszokat helyeznek el, emellett ki-, illetve átépítik a csapadékvíz-elvezetést.

Tiszafüred belvárosa nem az első alkalommal kap jelentős fejlesztést az elmúlt években: 2020-ban arról írtunk, hogy többek között a HE-DO munkájával nagyszabású beruházásban szépült az alföldi város központja. 2021 nyarán pedig egy nagyszabású projektzárásról számoltunk be.

Mi épül?TiszafüredútfelújítászöldterületekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)kerékpárútHE-DO

Hírlevél

Hirdetés