2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Megújult Zalaegerszeg egyik fontos turisztikai vonzereje
Főkép: facebook - látkép a TV-toronyból

Megújult Zalaegerszeg egyik fontos turisztikai vonzereje

zaol.hu; MTI

2024.04.09. 18:34 - Bíró Beáta

A kilátóként és büféként is üzemelő TV-torony és környezete is méltó fejlesztést kapott.

Hirdetés

Zalaegerszeg kedvelt turisztikai célpontja az Alsóerdő, ahol számos látnivaló akad az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően. A közelmúltban az 1970–73 között, a bazitai tetőre épített, 95 méter magas tv-torony és környezete kapott új külsőt – írja a zaol.hu.

A városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő torony fogadótere, liftje és részben vendéglátó része is megújult. Látványos díszkivilágítást kapott a TV-torony, hűtő-fűtő klímát szereltek a büfébe, de a konyhai berendezéseket, pultokat is felújították.

Az építmény új tetőszigetelést kapott, részben a homlokzati elemeket is cserélték, illetve felújították a liftet – mondta el a helyszíni sajtótájékoztatón Pais Kornél, a létesítményt fenntartó önkormányzati LÉSZ Kft. ügyvezetője.

 

Fotó: Pezzetta Umberto/zaol.hu

 

A torony környezetében új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, továbbá felújították az oda vezető út és járda burkolatát.

Közel 65 millió forint önkormányzati beruházást a tervek szerint a közeli Aranyoslapi-forrás környezetének rendezése követi majd. Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a zalaegerszegi Alsóerdő területén a korábbi években már jelentős beruházások zajlottak, szabadidőpark, bringapark, túraútvonal épült, és megújultak a vendégházak. A TV-toronynál és környezetében az elmúlt hónapokban végezték el a felújításokat.

Mi épül?ZalaegerszegTV-toronyturisztikai fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés