2024.05.28, Kedd
Elkészült Esztergomban a MOHU első új hulladékudvara
MTI/Bodnár Boglárka

Elkészült Esztergomban a MOHU első új hulladékudvara

mti

2024.05.08. 14:49 - Szabó Ákos

Az országos hálózat első elemként megépült központot a STRABAG alakította ki.

Hirdetés

Esztergomban átadták a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. első új hulladékudvarát, ahol a lakosság 40 féle hulladékot adhat le ingyenesen, a hét hat napján. Mint az alapkőletételkor, 2023 novemberében megírtuk, Esztergomban a Strabag-csoport építette fel a létesítményt. A beruházás határidőre készült el.

 

82 további hulladékudvar, több mint 20 szuperválogató

A MOHU vezérigazgatója, Pethő Zsolt a helyszínen elmondta:

a társaság a következő 10 évben további 82 új hulladékudvart épít országszerte.

 

 

A visszaváltási rendszerrel kapcsolatban kifejtette, hogy több mint 2000 helyszínen, boltokban már ott vannak az automaták. A MOHU még az idén 1500 textilgyűjtő automatát helyez ki, ezek száma később 5000-re, vagy 6000-re is bővülhet - ismertette a vezérigazgató, majd szólt arról is, hogy jövőre adják át

első szuperválogatójukat, mely robottechnikával 40 féle hulladékot képes szétválogatni, hasonló válogatóból 20-nál többet terveznek, valamint 200 ezer edényt helyeznek ki a háztartásokhoz, ahol eddig zsákban gyűjtötték a szelektív hulladékot.

 

 

Az év végére már 10 udvarból áll majd a MOHU hálózata

A MOHU sajtóközleménye szerint a társaság következő 10 évben az 5 ezer főt meghaladó népességű magyarországi településeken mobil vagy fix hulladékudvart, a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú településeken és a 25 ezer főnél népesebb gyűjtőkörzetekben pedig fix hulladékudvart létesít. A tervek szerint 2025 végéig újabb 9 udvar jöhet létre, melyek közül idén 3-4 kivitelezése megkezdődhet.

Az esztergomi hulladékgyűjtő udvar kategóriájában az egyik legnagyobb. A MOHU a legtöbb esetben 2 ezer négyzetméter hasznos alapterületű új hulladékudvarokat tervez, de bizonyos helyszíneken 1 ezer és 4 ezer négyzetméter hasznos alapterületű udvarok is épülhetnek.

 

 

Mi épül?StrabagMOLEsztergom

Hírlevél

Hirdetés