2024.06.26, Szerda
Feljesztéssorozat a Liszt Ferenc repülőtéren – új út épül és felújítják az 1-es Terminál műemlék épületét
Fotó: főkép, illusztráció magyarepitok.hu/Bakos Benjámin és Budapest Airport

Feljesztéssorozat a Liszt Ferenc repülőtéren – új út épül és felújítják az 1-es Terminál műemlék épületét

Forrás: Budapest Airport

2024.05.15. 13:37 - Sándor Csilla

Parkoló- és irodaház, valamint bekötőút építését, valamint új forgalmi előtér kialakítását is bejelentette a Liszt Ferenc Repülőteret üzemeltető Budapest Airport.

Hirdetés

Felújítják a műemléki 1-es terminált – közölte a Budapest Airport. A cég közleménye szerint az épület homlokzatát részlegesen újítják meg, modernizálják a belső tereket, a mellékhelyiségeket, az épületben használt világítást pedig LED-es megoldásra cserélik. A beruházás része a biztonsági rendszerek fejlesztése is, a terminál felügyeleti rendszerét teljesen digitalizálják.

 

Fotó: Budapest Airport

 

A növekvő forgalomnak megfelelően fejlesztik a kiszolgáló létesítményeket

A 17 milliárdos beruházás tartalmaz a repülőtér kerítésein belüli fejlesztéseket is.
A növekvő forgalom miatt megkezdődnek a repülőgépek földi kiszolgálásának helyet biztosító új forgalmi előtér kiépítéséhez szükséges földfeltöltési munkák. A beruházással 12 légijármű egyidejű kiszolgálása válik lehetővé.
Bővül a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft. flottája is négy tankerautóval. A repülőtéri tűzoltók pedig megújult gyakorlópályát vehetnek majd birtokba.

 

 

Modernizálják a poggyászkiadó rendszert

A 2. Terminálon rövidesen megduplázódik a beszállítókapuk száma,

a 2020-ban átadott 1. mólón három helyett, hat helyen válik lehetővé az utasok busszal történő beszállításának lehetősége.

A közlemény szerint rövidesen elkészülnek a poggyászkiadó csarnok felújításának újabb ütemével, így további két körszalag áll munkába, hogy az utasok bőröndjeinek szállítását felgyorsítsák.
A 2A Terminál indulási csarnokában a négy mozgólépcső után, kicserélik a légkezelő rendszert is.

 

 

Bekötőút épülhet az M4-es és a Cargo City között

A Budapest Airport közlése szerint a napokban elkezdődnek a kivitelezési munkálatok, amely során átépítik a repülőtér csatornahálózatát, kibővítik a vízelvezető rendszert.

Új bekötőút is létesül, ami közvetlen kapcsolatot biztosít a BUD Cargo City légiáru-kezelő komplexum és az M4-es autópálya között, csökkentve a gyorsforgalmi út forgalmi terhelését.


2024 nyarán kezdik el a Budapest Airport repülőtéren tevékenykedő partnerei számára egy új kétszintes, 3000 négyzetméter összterületű irodaház építését.
A Budapest Airport 2019-ben elkezdett fejlesztései a társaság közlése szerint az elmúlt öt évben átlépték a 130 milliárd forintot.

Mi épül?BudapestLiszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérirodaházútépítésparkolóházBudapest Airport

Hírlevél

Hirdetés