2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Logisztikai csarnokkal az egészségügyi ellátásért
Market Építő Zrt.

Logisztikai csarnokkal az egészségügyi ellátásért

magyarepitok.hu

2024.05.30. 12:27 - Móré Levente

Épületen belüli szakipari munkákkal, illetve külső munkálatokkal folytathatja a kivitelezést a Market.

Hirdetés

Újabb szerkezetkész csarnok hirdeti a Market Építő Zrt. munkájának minőségét. Bokrétaünnepséget tartottak ugyanis a főváros XV. kerületében, ahol az Euromedic csarnoka elérte legmagasabb pontját.

„Nagy öröm, amikor a szerkezetépítésben elérjük az épület legmagasabb pontját. Ezt egy bokréta felhelyezésével szoktuk megünnepelni” – hangsúlyozta a pillanat fontosságát Farkas Norbert, a Market műszaki igazgatója.

A mintegy 8.000 négyzetméter alapterületű gyógyszeripari logisztikai csarnok 1.200 négyzetméteres galériarésszel és további 1.400 négyzetméter irodával épül; de a létesítményben három hűtőház is helyet kap – ezek pedig, valamint a raktárrész külön is bérbeadható lesz. A kivitelezés módját úgy választották meg, hogy az lehetővé tegye a későbbi bővíthetőséget (akár 4-5000 négyzetméterrel).

 

 

Amint a műszaki igazgató is kiemelte a projekt figyelemfelkeltő számait:

  • 35 ezer m3 földet mozgattak meg,
  • 18 ezer m2 területet stabilizáltak,
  • 4 hét alatt elvégezték az alapozási munkákat, majd
  • az ezt követő 50. napra már állt az épület teljes vasbeton szerkezete.

A projektet a Market Csoport számos vállalata együtt valósítja meg: a Market mellett az OKM, a PREbeton, a Moratus, az MRKT Padló, az MCM Beton, valamint az MFW is szerepet vállalt a munkálatokban.

 

 

Idén átadhatják

2023. december 5-én vették át a munkaterületet, ahol komoly kihívást jelent a folyamatosan változó és bővülő megrendelői igényeknek való megfelelés; ezek többsége után újra kell ütemezni a korábban megbeszélteket a vállalkozókkal

- tudtuk meg a Market Építő Zrt.-től. Ráadásul a földmunkát csak régészeti megfigyelés mellett végezhették; mivel pedig a telek nem közművesített, az építéshez szükséges áramot és vizet is a szokásostól eltérő módon kellet megoldaniuk: áramot bérelt aggregátorral állítottak elő, vizet pedig a közelben lévő MCM betonüzemtől szereztek.

 

 

Várhatóan már 2024 őszén átadhatják az épületet, amelynek teljes területén magas gépészeti követelmények lesznek érvényben a speciális termékpaletta miatt. A pára- és hőmérsékletszabályozás tekintetében is szigorú feltételeknek kell megfelelnie a kivitelezőnek, de a monitoring rendszert is a legmagasabb biztonsági követelmények szerint szükséges kialakítaniuk. Ennek is köszönhető, hogy Tóth Zsuzsanna, az Euromedic cégvezetője köszöntőjében kiemelte:

„az Euromedic 28 éve áll a magyar egészségügy szolgálatában, lefedve az egészségügyi ellátás minden területét. Köszönjük a Market Építő Zrt. precíz és pontos munkáját, amely hozzásegíthet minket ahhoz, hogy mi is még sikeresebbek lehessünk.

Amint a vállalat honlapjáról kiderül: a cég intézmény-ellátási részlege forradalmian új megoldást vezetett be azzal, hogy ötvözte a gyógyászati anyagok pályázaton keresztüli beszerzését az egészségügyi intézmények gyógyszerkészlet-nyilvántartó rendszerével. A megalakulás óta eltelt időszakban az Euromedic az egészségügyi szolgáltatók nagy megelégedésére az ágazat egyik meghatározó szereplője lett Magyarországon.

 

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.EuromedicOKM Kft.PreBeton Zrt.Moratus Kft.MRKT PadlóMCM BetonMFWBudapestcsarnoképítéslogisztikaegészségügyi fejlesztésbokrétaünnepszerkezetépítés

Hírlevél

Hirdetés