2024.09.28, Szombat
Iskolát bővítettek Debrecenben – új emeletet adtak át
Fotók: Dryvit Profi/Facebook

Iskolát bővítettek Debrecenben – új emeletet adtak át

magyarepitok.hu, Dryvit Profi/Facebook

2024.06.22. 09:00 - Szabó Ákos

A vármegyeszékhely belvárosában dolgozó Dryvit Profi az intézmény 34 tantermét is felújította.

Hirdetés

Új tantermek, irodák, valamint zsibongó is helyet kapott a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola újonnan épült, legfelső szintjén – derül ki a projektet kivitelező Dryvit Profi Kft. Facebook-posztjából. A Tisza András tervei alapján elkészült 600 m2 alapterületű bővítésnek köszönhetően elkészült új tantermeket

  • akusztikus álmennyezettel,
  • hűtéssel,
  • távirányítós árnyékolással
  • és a legkorszerűbb nyílászárókkal adták át.

 

 

Nem zavarták az iskolában folyó oktatást

A projekt kezdetben egyszerű emeletráépítésnek tűnt, ennek ellenére a cég szakmai stábjának számtalan nehezítő tényezővel és kihívással kellett szembenéznie – mondta Tóth-Szilágyi Zita projektvezető, majd rámutatott:

„a belvárosi kiemelt, szűkös és forgalomban korlátozott területen már a daru állítása sem volt egyszerű feladat, ráadásul a munkálatokat úgy kellett végezni egy éven keresztül, hogy azok ne zavarják a gyalogos- és gépjárműforgalmat, illetve az iskolában folyó oktatást.”

 

 

Hozzátette: az elmúlt évben az intézmény infrastrukturális fejlesztése részeként az emeletráépítéssel egyidejűleg egy külön kivitelezésben 34 tantermet is felújított a Dryvit Profi, összesen 2.000 m2-en.

 

Az egyházkerület legnagyobb iskolája

Az ünnepélyes átadáson Fekete Károly püspök kiemelte, hogy az iskola a Tiszántúli Református Egyházkerület legnépesebb oktatási intézménye, és mivel gyakorló iskola, ez a minőségét is meghatározza. A színvonalas oktatáshoz tantermekre van szükség, melyek a mai igényekhez is igazodnak – hangsúlyozta.

Az új szintet 2024 őszén vehetik birtokba a tanulók.

 

 

Galéria

Mi épül?iskolaépítésDryvit Profi Kft.Debrecenegyházi fejlesztések

Hírlevél

Hirdetés