2024.08.05, Hétfő

Hirdetés

A főváros vonzáskörzetében adnak át hamarosan 60 ezer négyzetméteres ipari-szállítmányozási központot
Fotók: HelloParks

A főváros vonzáskörzetében adnak át hamarosan 60 ezer négyzetméteres ipari-szállítmányozási központot

magyarepitok.hu

2024.07.10. 11:34 - Szabó Ákos

A Liszt Ferenc repülőtértől mintegy 20 percre adják át a csarnokot Alsónémediben.

Hirdetés

Hamarosan elkészül Magyarország legnagyobb spekulatív ipari ingatlana a HelloParks fejlesztésében - derül ki a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóból.

A beruházó fővárosi agglomerációban zajló projektjeiről rendszeresen beszámolunk: az ingatlanfejlesztő nemcsak Alsónémediben, hanem Fóton, Maglódon (itt, ahogy mintegy egy évvel ezelőtt megírtuk az MG3-as csarnokot a Market Építő Zrt. kivitelezte) és Pátyon is jelentős fejlesztéseket hajt végre. A pátyi beruházásról nemrég egy logisztikai-ipari létesítmény használatbavételi engedélye kapcsán számoltunk be.

Egy új, 60.000 négyzetméteres BigBox típusú csarnok (melynek jelölése AN1) pedig nyár végétől várja a bérlőket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől mintegy 20 percre található HelloParks Alsónémediben. A 13,5 hektáros területen épülő ipari épület az M0 és M5 autópályák találkozásához közel (azokhoz közvetlen kapcsolattal) Budapest logisztika szempontjából az egyik legfrekventáltabb környékén helyezkedik el. A projekt célközönségét többek között a Kecskemét-Szeged tengelyen mozgó autóipari beszállítók képezik.

 

 

Logisztikai központnak optimális helyszínen készül el az AN1

A HelloParks AN1 csarnok nagyméretű, 15.000 négyzetméteres egybefüggő területei, 12 méteres belmagassága és cross-dock opciója vonzó megoldást kínálhat elsősorban logisztikai szolgáltatók, csomagküldő szolgálatok, szállítmányozó társaságok, valamint e-kereskedő és fullfilment vállalkozások számára – teszi még hozzá a cég közleménye. Az épület magas áramkapacitása révén speciális igények kielégítésére – egyebek mellett hűtő- vagy gyógyszerraktár létesítésére – is alkalmas.

A csarnok a magyarországi központú ipari ingatlanfejlesztő vállalat 2022 után használatbavételi engedélyt szerzett fejlesztéseihez hasonlóan az AN1 csarnok is a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épül, és meg fog felelni az EU Taxonómia elvárásainak.

 

Hosszú távra terveznek a fenntartható megoldásokkal

Mindez a társaság HelloZero elnevezésű fenntarthatósági stratégiájába illeszkedik és számos olyan megoldást tartalmaz, amely jelentősen csökkenti a beépülő karbonlábnyomot. Ezek közé tartozik a műanyagszálas ipari padló, a csökkentett karbonlábnyomú betonszerkezetek, valamint a 100 százalékban újrahasznosított forrásból származó betonacél felhasználása.

 

 

Mindezek mellett a létesítmény kivitelezésének kezdetétől szelektálják az építési hulladékot, amelyet több mint 85 százalékban újrahasznosítanak, az építkezés során pedig ISO 14001-es minősítésű anyagok kerülnek felhasználásra. A kész épület hatékony működését pedig többek között a tetőn elhelyezésre kerülő napelemek – amelyeknek köszönhetően az irodák primer energiafogyasztása nulla lesz –, a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer is szolgálja.

Az alsónémedi fejlesztés keretében a vállalat már a nyolcadik épületét fejezi be, amivel a cég kevesebb mint négy év alatt összesen 368.000 négyzetméternyi ipari területet valósít meg. Ezzel a harmadik legnagyobb portfólióval rendelkező ipari fejlesztővé vált Magyarországon.

Mi épül?AlsónémediHelloParksMarket Építő Zrt.PátyFótMaglódlogisztikai központagglomerációcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés