2024.09.10, Kedd
Egy év múlva újranyithat Siófok népszerű fürdője
Galerius Fürdő

Egy év múlva újranyithat Siófok népszerű fürdője

magyarepitok.hu, Siófok Önkormányzata

2024.08.09. 15:24 - Móré Levente

Két hét múlva már dolgoznak is a Galerius fürdő fejlesztésén, jövőre elkészülhet.

Hirdetés

Aláírták a felek a vállalkozói szerződést – adta hírül Siófok Önkormányzata saját honlapján. A Galerius fürdőben írta alá csütörtökön a fürdőfelújítás vállalkozói szerződését Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője a kivitelezői konzorciumot alkotó cégek vezetőivel.

A székesfehérvári Fehérép építőipari Kft. és a budapesti Fürdőpark vízgépészeti Kft. nyerte közös ajánlattevőként a közbeszerzési eljárást és újíthatja fel a siófoki fürdőt.

Az 1,8 milliárd forintosra kalkulált, egy évre tervezett beruházásra 900 millió forintot állami turisztikai pályázaton nyert el a fürdőt üzemeltető önkormányzati Kft., a költségek másik felét pedig a Kft. és a város állja. Ahogyan az ünnepélyes aláíráskor elhangzott:

a Balaton-parti Kft.-nek 15 napon belül kell átadni a munkaterületet a kivitelezőknek, a Galerius fürdő tehát legkésőbb augusztus 23-tól építési terület.

 

Nagy nehézségek, komoly érdeklődés

Nagy dilemmát okozott Siófok önkormányzatának a Galerius Fürdő felújítása. A 2006-ban megnyitott élményfürdőt 2021 júniusában kellett bezárni műszaki problémák és balesetveszély miatt, a sorsa pedig egészen 2022 év végéig kérdéses volt.

„Nem volt könnyű eljutni idáig sem. Olyan fürdőt terveztünk, hogy hosszú évekig, évtizedekig képes legyen megfelelni a követelményeknek. Erre garancia lehet a kivitelezők szakmai háttere” – idézi az Önkormányzat Balázs János projektmenedzsert.

Sipos Tamás, a Fehérép ügyvezető igazgatója és Hajdu István, a Fürdőpark senior managere is nyomatékosította: együttműködésük nem kényszerkonzorcium, jó néhány hasonló létesítményt építettek már meg együtt, az uszodai és az építőipari szakma közös munkájával. Hozzátették: egy, a siófoki fürdőhöz hasonló felújítás összetettebb feladat, mint egy új épület kivitelezése.

„Siófokon valóban jól érzékelhetően az érdeklődés középpontjába került a fürdő jelene és jövője, s most, hogy elkezdődhet az építkezés is, ez talán még fokozódni is fog” – mondta Völgyi Lajos, aki nemcsak a pénzügyi bizottságnak, hanem a Balaton-parti Kft. felügyelő bizottságának is elnöke.

 

Mi épül?SiófokgyógyfürdőkfürdőfejlesztésGalerius fürdőFehérép Kft.Fürdőpark vízgépészeti Kft.Balaton-parti Kft.

Hírlevél

Hirdetés