2024.09.14, Szombat
Lezárult a Liberty fejlesztése: átadták a Népliget mellett megvalósult komplexum II. ütemét
Fotók: WING

Lezárult a Liberty fejlesztése: átadták a Népliget mellett megvalósult komplexum II. ütemét

magyarepitok.hu

2024.08.27. 14:02 - Bíró Beáta

Újabb 20 ezer négyzetméternyi irodaterület átadásával és egy kortárs műalkotás bemutatásával fejeződött be a projekt.

Hirdetés

Budapest IX. kerületében, a Népliget mellett található a WING iroda- és szállodafunkciókat kínáló mixed-use fejlesztése, a Liberty. A projekt második, 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet magába foglaló záró ütemét, a komplexum északi szárnyát ünnepélyes esemény keretein belül adták át. Felavatták a Telekom Campus és a Liberty épülete között elhelyezkedő kortárs alkotás, a WING Lemniszkáta térplasztikát is. 

A Liberty felépülését és a városba való beágyazódását lapunk a HBM Soletanche Bachy Kft. által végzett speciális mélyalapozási munkáktól kezdve a SWIETELSKY Magyarország Kft. szerkezetépítési feladatain át az üzembevételig nyomon követte. A befejező generálkivitelezést a Bernecker Zrt. végezte, a tervező a DPI design Kft. volt, a projekt műszaki ellenőre pedig a VL Mérnökiroda Kft.

 

 

Számos szolgáltatást nyújt a komplexum

A Liberty komplexum ESG konform, minőségi és fenntartható környezetet kínál. Dinamikus megjelenésű, BREEAM Excellent minősítést célzó, energiahatékony, és 100 %-ban zöldárammal üzemel és közel nulla energiaigényű. Az átadóval egy olyan projekt készült el immár teljes egészében, ahol a bérlők számára a szolgáltatások köre szerteágazó:

az ibis & Tribe Budapest hotelhez tartozó prémium well-being és kényelmi funkciók, a panorámás Cloud IX. rooftop bár, a TRIBE Table étterem és kávézó, valamint a konferenciatermek kiegészültek az épület tetején található tetőkerttel, illetve sportpályákkal. Az épület közel 80 %-an már bérlőre talált, azonban még mindig van néhány elérhető irodaterület, amelyekre várják az érdeklődőket.

 

 

Térplasztika egyesíti a két épületet

A Liberty ünnepélyes átadásának részeként felavatták a WING által megrendelt, a Liberty és a szomszédos Telekom Campus közé elhelyezett, Szalay Péter által tervezett WING Lemniszkáta térplasztikát, egy 8 méter széles és 4 méter magas rozsdamentes acélból készült alkotást, amely kapuszerűen ível át a járókelők által használt téren.

 

 

Szalay Péter, a WING Lemniszkáta alkotója elmondta: „A szobor tervezésénél fontos szempont volt, hogy két épület, a Telekom Campus és a Liberty közötti térre kerül: az acél konstrukció által megjelenített térgörbe geometriájában a két épülettömeget egyesíti. Egyik fő nézete a lemniszkátát, vagyis a végtelenjelet rajzolja ki, ami számos asszociációra kínál lehetőséget: gesztusszerű lendületes hullámvonala dinamizálja az épített környezet által határolt teret és a körúton elhaladó járművekből nézve a mozgás illuzióját kelti.”  

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.HBM Kft.Wing Zrt.hotel

Hírlevél

Hirdetés