2024.09.15, Vasárnap
Új edzőterem és csónakház szolgálja a Szigetköz evezőssportjának fejlődését
Fotó: Árvay István polgármester / facebook oldal

Új edzőterem és csónakház szolgálja a Szigetköz evezőssportjának fejlődését

magyarepitok.hu

2024.08.11. 08:05 - Sándor Csilla

Több mint félmilliárd forint önkormányzati forrásból fejlesztik – új csónakházzal és multifunkcionális terem építésével -  a Mosoni-Duna partján lévő mosonmagyaróvári vízisport központot.

Hirdetés

Egy év alatt készülhet el a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület új csónaktároló épülete, öltözői és multifunkcionális terme valamint egy új terasz. A kivitelezést a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. szakemberei végezheti el a közbeszerzési hirdetményben megjelent adatok szerint.

 

A sporttelep új, korszerű épületekkel gyarapodik
Fotó: Árvay István polgármester facebook oldala

 

A modulszerű építés további bővítést is lehetővé tesz

A két épületet modulszerűen valósítják meg, hogy a későbbiekben tovább bővíthessék. A projekt megvalósításához 870 négyzetméteren végeznek el területrendezési munkálatokat. Az új épületek hasznos alapterülete közel 670 négyzetméter lesz. A kivitelezés során kiépítik a közműcsatlakozásokat és a térburkolatokat. Az új épületek állókorcos fémlemez fedést kapnak a tetőn mintegy 575, a homlokzaton közel 315 négyzetméteren.

 

 

A munkálatok során víztelenítik a területet

A projekt megvalósítási helye közvetlenül a Mosoni-Duna partján helyezkedik el, emiatt a munkaterületet az alapozási, mélyépítési és a közműcsatlakozások kialakítások előtt víztelenítenie kell a kivitelező cégnek. Az önkormányzat módosította a rendezési tervet, a sporttelepnél az utat eltolják, így az egyesület területe is bővülni tud.

 

 

Konditerem és edzői szoba is létesül az új épületben

Az új épületekben lehetővé válik, hogy az immár több mint harminc éve működő egyesület hajóit – evezős hajók, kajakokat - szakszerűen tárolják.

A tároló tetején a tervek szerint egy nagy konditeremben edzhetnek majd a sportolók.

A projekt részeként vizes blokkokat, öltözőket és edzői szobát is kialakítanak. A munkálatokat úgy végzik el, hogy közben az edzéseket zavartalanul megtarthassák. Az egyesület öt szakosztályában jelenleg több mint kétszáz gyermek sportol.

Galéria

Mi épül?MosonmagyaróvárMosonmagyaróvári Vízisport Egyesület csónakházSzabó és Társa Belsőépítészeti Kft.kajak-kenu

Hírlevél

Hirdetés