2024.09.30, Hétfő
Belül már takarítanak, kívül az utolsó burkolatokat teszik fel – szeptemberben indul a székesfehérvári kórház új tömbjének beüzemelése
magyarepitok.hu

Belül már takarítanak, kívül az utolsó burkolatokat teszik fel – szeptemberben indul a székesfehérvári kórház új tömbjének beüzemelése

magyarepítok.hu

2024.09.30. 15:30 - Móré Levente

Már a park kialakítását végzi a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. a Szent György kórház új belgyógyászati tömbjében.

Hirdetés

Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének megvalósításáért felel. Folyamatosan nyomon követjük az összesen több mint 6100 négyzetméteres tömb építését, amelynek külső és belső tereiben is az utolsó munkafolyamatok következnek.

 

 

Végső simítások előtt

„Befejeződtek az „L” épület villamos főelosztó munkái, az épület áram alá került, a villamos berendezések szintenkénti mérései már folyamatban vannak. Ezzel párhuzamosan megtörténtek a gépészeti beüzemelések előkészületei is. Elkészült továbbá a mentőbejáró térkőburkolatos rámpája a csapadékvíz elvezetéssel együtt” – tájékoztatta lapunkat Cser Szabolcs, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. projektvezetője.

Mint a projektvezetőtől megtudtuk: a belső terekben megkezdődött a durva piperetakarítás, a külső homlokzaton az acél előtetőn pedig elkezdték a bádogozási munkákat, az alsó és felső burkolatok kialakítását. Folyamatban vannak az útépítési munkák, amelyeknél a csapadékvíz-elvezetők már elkészültek és jelenleg az ágyazatépítés zajlik. A park területéről a napokban történik az építési felvonulási terület miatt behordott ideiglenes ágyazat felszedése és elszállítása, ezzel egyidőben pedig a park járdáit is kialakítják a kivitelező konzorcium munkatársai.

Az összekötő folyosó „Hotel” és „DT” épület közötti, valamint a „C” és „DT” épület közötti szakaszai is elkészültek, a külső állványbontás is megtörténhet szeptember elejére.

 

 

Helyükre kerülnek az utolsó elemek

Az összekötő folyosó felújítása folyamatos betegforgalom biztosítása mellett a „C” és „DT” épület közötti szakaszának felújításával folytatódik. A végleges villamos bemérések után szeptember elejétől megkezdődnek a gépészeti és automatikai beüzemelések, beszabályozások – ismertette Cser Szabolcs. A durva piperetakarítás után indulhat a belső folyosói ütközők és fogódzok elhelyezése, míg kint folytatódik az út- és parképítés a járdák és útpályaszerkezetek kialakításával. Ezek megléte után a homlokzatburkolat alsó zárásának, az előtető bádogozásának befejezése, mentő bejáró oszlopainak és gerendájának homlokzatképzése teszi teljessé az épület végső kinézetét. Az út és járdaépítés után a növénytelepítés, fásítás és füvesítés zárja majd a projekt kivitelezési részét.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.SzékesfehérvárSzékesfehérvári kórházkórházfejlesztésFejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Hírlevél

Hirdetés