2024.09.16, Hétfő
Felkerült a bokréta az Észak-Alföld 24 ezer négyzetméteres elektromos autóipari gyártócsarnokára

Felkerült a bokréta az Észak-Alföld 24 ezer négyzetméteres elektromos autóipari gyártócsarnokára

magyarepitok.hu

2024.09.05. 13:13 - Szabó Ákos

A MERKBAU munkájával rekordgyorsan lett szerkezetkész az Evoring jászfényszarui üzeme.

Hirdetés

Tavaly november 17-én tették le a kínai Shuanghuan Driveline csoporthoz tartozó Evoring Precision Manufacturing Kft. új gyártóközpontjának alapkövét, majd az idei év márciusában át is adták a munkaterületet. Az azóta eltelt időszakban a generálkivitelező MERKBAU Zrt. munkájával elérte szerkezetkész állapotát a 10 hektáron épülő 24 ezer négyzetméteres központ, melynek legmagasabb pontjára fel is helyezték a bokrétát szeptember 2-án.

 

 

A projekt részét képezi a gyártóközponthoz tartozó kiszolgáló épületek és infrastruktúra kiépítése is, ezeket szintén a MERKBAU vállalta el. Emellett továbbá kiemelt hangsúlyt kapott a terület fásítása és a zöld területek növelése is.

 

Az autópálya közelében építkeznek

A teljes árán mintegy 39 milliárd forintos fejlesztés (melyet az állam 7 milliárd forinttal támogat) a jászfényszarui ipari parkban zajlik, a cég elektromos autók számára gyárt majd fogaskerekeket és tengelyeket az új gyárban.

 

 

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegye keleti határán, az M3-as közelében fekvő bázisról olyan márkákat szolgálnak majd ki, mint a ZF, a Schaeffler, vagy a Stellantis.  A projekt 450 új munkahelyet hoz létre.

 

 

Több évszázados hagyományt követve ünnepeltek

Most a kivitelezők évszázados hagyományt képviselő eseményét, a bokrétaünnepet tartották meg, illetve közös vendégséggel és beszédekkel tették még emlékezetesebbé a napot. Először az ünnep nevét adó bokrétát helyezték fel, mely azután került a helyére, hogy egy jelképes gombnyomással elindította az emelést Wu Changhong, a beruházó igazgatótanácsi elnöke, Min Zhang ügyvezető igazgató, Li Shuitu operatív igazgató, Jiang Yiqing tulajdonos és értékesítési alelnök, valamint Liu Xiaozhi vezető tanácsadó.

 

 

Néhány hónap alatt épült fel

Wu Changhong ezt követő beszédében köszöntötte a résztvevőket és visszaemlékezett az alapkőletételre. „Még egy szempillantás és tanúi lehetünk a gyárépítés befejezésének is” – mondta el, majd hangsúlyozta, hogy a közös erőfeszítés nélkül nem tudták volna ennyire hatékonyan megvalósítani a modern gyár építkezését néhány hónap alatt.

 

 

Többek között megköszönte az állam és a város közreműködését abban, meg tudjon valósulni a gyárépítés, valamint külön kiemelte, hogy a gyár gyors és zökkenőmentes építkezése nem történhetett volna meg a generálkivitelező MERKBAU és projektmenedzsment partnere, a DVM-Greenfield csapatának fantasztikus munkája nélkül.

 

Szívesen látják az Evoringet Jászfényszarun

 

 

A vármegye gazdasági erejének 70 százalékát a Jászság teszi ki, élén Jászfényszaruval - fejtette ki beszédében többek között Pócs János, a térség parlamenti képviselője, majd külön megköszönte Győriné dr. Czeglédi Márta polgármesternek, hogy a város ipari parkja, és az abba betelepedő cégek ügyét nagy erővel támogatja. Felszólalása végén idézte az Evoring mottóját: Egy csapat, egy szenvedély, egy életre.

„Adja Isten, hogy így legyen!” – reflektált a mondatra a képviselő.

 

 

A városvezető felszólalásából pedig kiderült: a beruházás résztvevői által képviselt sebesség kifejezetten gyors, még a városi ipari park viszonylatában is. Ennek folytatásaként olyan projektet kívánt a résztvevőknek, „melynek a csodájára járnak egész Euróbában és Magyarországon is” majd hozzátette: Jászfényszaru örömmel üdvözli a kínai befektetőt.

 

 

A megyei kormányhivatalok feladatai, hogy azokat a beruházásokat, melyek Magyarországra érkeznek, a lehető legjobban segíteni kell– emelte ki többek között dr. Berkó Attila főispán. Elmondta: véleménye szerint a Shuanhuang Driveline jól választott helyszínt a beruházásának, hiszen

Jászfényszaru már többször megmutatta azt, hogy hogyan lehet jól együttműködni egy világhírű céggel, és hogyan lehet a legkiválóbb eredményt elérni.

 

 

Rekordsebességgel nőtt ki a földből

Petróczy Attila a MERKBAU Zrt. vállalkozási igazgatóhelyettese felszólalása elején emlékeztetett: a cég több mint 30 év alatt több száz épületet adott már át. „Ezek közül persze az a legkedvesebb mindig, amiben éppen állunk” – tette hozzá és kiemelte:

a jászfényszarui csarnok rekordgyorsasággal emelkedett ki a földből.

 

 

Szavaiból kiderült az is, hogy rengeteg munkával értek el a bokrétaünnepséghez, valamint reményét fejezte ki, hogy ezt az építtetői oldalról is elégedettség övezi. Külön köszönetet mondott a dolgozóknak és a MERKBAU Zrt. gyártó, illetve szakmai építő részlegeinek is, külön felsorolva

  • a szerkezetépítési üzletágat,
  • a betonacél- és acélszerkezetgyártó üzemet,
  • a műanyag- és alumínium nyílászárógyártó üzemet,
  • az elektromos elosztószekrény-gyártó üzemet,
  • valamint a Merkbau gépész- és elektromos szakcégét.

Szintén kiemelte az Evoring vezetőségével és teljes csapatával kialakult jó munkaviszonyt, illetve megköszönte a bizalmat.

 

 

A beszédeket a hagyománynak megfelelően a bokrétavers elszavalása követte, melyet Németh Zoltán projektvezető mondott el, majd pedig az építtető tiszteltére megivott áldomás, illetve a poharak földhöz csapása következett az eseményt záró közös ebéd előtt.

 

 

Galéria

Mi épül?Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Jászfényszaruüzemépítészöldmezős beruházásipari parkDVM groupbokrétaünnepüzemfejlesztésautóipar

Hírlevél

Hirdetés