2024.09.30, Hétfő
Időtálló és esztétikus tetőfedést kapott Nyíregyháza második legrégebbi iskolája
Fotók: Orha Művek

Időtálló és esztétikus tetőfedést kapott Nyíregyháza második legrégebbi iskolája

magyarepitok.hu

2024.09.30. 08:00 - Bíró Beáta

Az intézmény egyik épületszárnyának tetőszerkezete Everest Steel korcolt lemezekből újult meg, amely beázásmentes, esztétikus és méltón illeszkedik a belváros képéhez.  

Hirdetés

Új tetőszerkezet díszíti a Nyíregyháza belvárosát ékesítő Jókai Mór Református Általános Iskola egyik szárnyát. A tetőhéjalásra azért volt szükség, mert a régi zsindely elhasználódott és a városképhez sem illett. A tulajdonos Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség számára fontos volt a városképhez méltó fedés megvalósítása az épületen, így olyan megoldást kerestek, amellyel ez lehetséges.

Végül az Everest Steel márkanév alatt futó korcolt lemezekre esett a választás, amellyel megvalósítható régebbi épületek esetében korszerű, ám a korábbi stílust megőrző tető kialakítása.

A „klikk” rendszerű korcolt lemezek az acélszerkezet-gyártással és acél alapanyag kereskedelemmel is foglalkozó Orha Művek Zrt. nyíregyházi gyártóüzemében készültek el. A cég emellett a tetőfelújítást kivitelező Épadker Kft. megrendelésére további anyagok és kiegészítő elemek gyártását és szállítását is elvégezte (tetőszegélyek, párkányok, cseppentők, hófogók, csatornák, lefolyók, vápacsatornák, oromszegők).

 

 

Népszerű tetőfedési megoldás

A korcolt lemez közkedvelt építőanyag, hiszen amellett, hogy esztétikus, az időjárás viszontagságaival szemben is védelmet nyújt. Vízzárósága és a teherbírása kiváló, csak minimális karbantartást igényel. Különlegessége, hogy felületét speciális technikával karcolják meg, ez növeli a kopásállóságát.

Mint azt Kósa László az Orha Művek értékesítési munkatársa lapunknak elmondta: „az Everest Steel márkanév alatt futó korcolt lemezek mellé számos kiegészítő elemet kínálunk, melyek elengedhetetlenek a felszereléshez. Ezeket a standard katalógusunkból kiválasztott rajz alapján tudjuk legyártani, de egyedi megrendeléseket is meg tudunk valósítani.”

Hozzátette: a termékcsaládba tartozó „klikk” rendszerű korcolt lemezek felhasználhatósága rendkívül széleskörű. Anyaga acél, vagy alumínium. Könnyű a szerelhetősége, ezáltal gyorsabb, könnyebb felhelyezni, mégis strapabíró, és erős.

 

 

Két hét alatt leszállították a szükséges mennyiséget

A nyíregyházi iskola tetőszerkezetéhez acélból készültek a korcolt lemezek, esztétikus és időtálló antracit szürke színben. A megrendelő által meghatározott hosszúságú elemeket hengerléssel, 500 mm-es fedőszélességben gyártották le. A szegőelemek pedig - pontos méretezés után - a CNC élhajlító gépeken készültek el, ugyanúgy antracit szürke színben. A tetőhöz összesen kb. 3500 folyóméter alapanyagot használtak fel.

"A református iskola tetőfedéséhez szükséges elemeket nagyon gyorsan legyártottuk: szakaszosan, két hét alatt kikerültek az üzemből a kért acélelemek. Figyeltünk a kivitelező által adott időintervallumokra: ahogy haladtak a munkálatokkal, úgy szállítottuk a szükséges anyagokat a helyszínre. Augusztusban el is készülhetett a fedés” – tudatta Kósa László.

A gyors megvalósítást elősegítette a kivitelező céggel történt rendszeres, akár napi szintű, hatékony konzultációk. Az értékesítő azt is elmondta: kiegészítő szolgáltatásként szakszerű tanácsadást biztosítanak.

 

Mi épül?Orha Művek Zrt.NyíregyházaJókai Mór Református Általános Iskolatetőfelújításkorcolt lemez

Hírlevél

Hirdetés