2024.09.17, Kedd
Kibővíti labdarúgó akadémiáját a több mint száztíz éves múlttal rendelkező piros-fehér klub
Fotó: Illusztráció/DVTK Labdarúgó Sportakadémia facebook és MTI

Kibővíti labdarúgó akadémiáját a több mint száztíz éves múlttal rendelkező piros-fehér klub

magyarepitok.hu

2024.09.08. 07:50 - Sándor Csilla

Átalakítják, új szárnnyal toldják meg és korszerűsítik a DVTK Labdarúgó Akadémiájának épületét.

Hirdetés

Új funkció kap az átépítéssel a diósgyőri klub meglévő, az utánpótlásnevelésnek otthont adó épületének egyik szintje, továbbá új, 300 négyzetméteres tömbbel is kibővítik az akadémiát. A közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a kivitelezésre a Peka Bau 2000 Kft. adta a legjobb, 599,7 millió forintos ajánlatot. A felek a szerződést augusztus elején aláírták, így elkezdődhet a projekt megvalósítása.

 

DVTK Labdarúgó Sportakadémia 2016-os átadó ünnepség 
MTI archív

 

Kollégium létesül 25 szobával

A tender kiírása szerint a piros-fehér klub megrendelésére a kivitelező és a két alvállalkozó cég - Konstrukta -Max Építési és Szolgáltató Kft. és DOS EVENTO Kft. -  a jelenlegi akadémiai épület második emeletét kollégiummá építi át.
 

Az 1700 négyzetméteres épületrészben 25, egyenként 16 négyzetméteres szobát kell kialakítaniuk a kiegészítő helyiségekkel egyetemben. Utóbbiak közé tartozik egyebek mellett az új nevelőszoba, teakonyha, tanulószoba mosókonyha.

Új épületszárnyat is építenek, itt az edzőterem kap majd helyet

Ugyancsak átalakítják a földszint egy részét is, ahol jelenleg edzőtermek vannak, ott három darab egyenként 40 négyzetméteres öltözőt építenek. A projekt része az új, nettó 300 m2-es az épülethez kapcsolódó edzőterem kivitelezése is.
A DVTK és a kivitelezés végző cég közötti szerződés szerint, ha a beruházásra rendelkezésre álló összegbe belefér, akkor a klub megrendelheti a meglévő akadémiai épület tetejének és homlokzatának újraszigetelését is. Ezt az opcionális műszaki tartalmat október elejéig hívhatja le a megrendelő.   

 

 

Olimpiai bajnokot is nevelt már a klub

A diósgyőri klubot 1910-ben alapították. Az első időszakban csak labdarúgó csapata volt az egyesületnek, majd újabb és újabb sportágak számára létesítettek szakosztályokat. Napjainkban közel harminc különböző sportág versenyzői edzenek a DVTK színeiben. A diósgyőri klub sportolójaként nyert olimpiai aranyérmet 1992-ben, a birkózó Repka Attila.

 

A jövő évben vehetik birtokba a sportolók az új és a megújult épületrészeket

A DVTK Labdarúgó Sportakadémiáján fiúk és lányok egyaránt sportolnak és tanulnak. Az intézmény egyike annak az országban működő tíz labdarúgó utánpótlás-nevelő bázisnak, amelyet 2020-ban egy nemzetközi auditeljárás után államilag elismert sportakadémiai státuszt kapott.
Az akadémia épületének átépítése és bővítése a tervek szerint a jövő év tavaszán készülhet el.

Mi épül?MiskolcDiósgyőrDVTK Labdarúgó SportakadémiakollégiumfejlesztésedzőteremPEKA-BAU 2000 Kft.Konstrukta -Max Építési és Szolgáltató Kft.DOS EVENTO Kft.labdarúgó utánpótlás

Hírlevél

Hirdetés