2024.09.16, Hétfő
Több héttel az ütemterv előtt jár a kivitelező az Angol utca új lakóegységének építésénél

Több héttel az ütemterv előtt jár a kivitelező az Angol utca új lakóegységének építésénél

magyarepítok.hu

2024.09.06. 08:00 - Móré Levente

Zugló legújabb, A+ energetikai besorolású lakóépülete elérte legmagasabb pontját. A szerkezetépítésért felelős ÉPI a hagyományoknak megfelelően bokrétával ünnepelt.

Hirdetés

Zugló egyik komoly átalakulás alatt álló részén, a Bosnyák tér közelében lévő Angol utcában építi egy lakóépületegyüttes szerkezetét az Épszerk-Pannónia Invest Építőipari Kft. A kivitelezőt számos saját gyártású előregyártott elem is segítette a munkában.

 

 

Az Albion32 lakópark a North Storm C Ingatlanfejlesztő Részalap beruházásában épül, míg a lebonyolításáért a Részalap által megbízott Magyar Ingatlanberuházó Zrt. felel. A nyolc szintes (pinceszint, földszint és hat emelet), 160 lakásos társasház, amelynek komplett vasbeton szerkezetépítése legutóbbi beszámolónk óta jelentősen előrehaladt. Ahogy az Nagy Imre létesítmény főmérnök lapunk kérdéseire adott válaszaiból kiderül:

„Április óta elkészült az A épület komplett szerkezetépítése, ahol jelenleg a betonkozmetikai munkák és a zsaluanyagok elszállítása folyik. A B szárnyon pedig elkészült a 6. emelet feletti födém is, itt jelenleg a tetőtéri felépítmények és mellvédfalak készülnek.

 

 

Szeptemberben a teljes szerkezetépítés elkészül

Augusztus végére elkészült a projekt legmagasabb pontjának betonozása, a B épület szellőzőaknájának tetőtéri szerkezete. Ebből az alkalomból tartották meg a hagyományos, szűk körű bokrétaünnepséget, amelyre meghívták a szerkezetépítésben résztvevő alvállalkozókat, valamint a megrendelő és a generálkivitelező képviselőit.

„Szeptember közepére – emelte ki Nagy Imre – befejezzük a teljes szerkezetépítést. Szeptember végére tervezzük a betonkozmetikai munkák és az anyagelszállítási feladatok, valamint a levonulás befejezését.”

 

 

Várakozáson felüli tempóban épül

Mivel a szerkezetépítési munkákkal párhuzamosan elindultak a falazási munkák is, az építkezésen felállított egyetlen daru maximális kapacitással működött. Annak érdekében, hogy ez a magasfokú kihasználtság még kisebb fennakadásokat se okozzon, a generálkivitelező rugalmasan visszavette a téglakiszállítás mennyiségét, az ÉPI pedig csökkentett létszámmal folytatta a szerkezetépítést. Mint megtudtuk, a kapacitások rugalmas kezelését a korábbi hónapok során szerzett jelentős, 3-4 hetes előny teljes mértékben lehetővé tette, így ez semmilyen lemaradással nem járt az eredeti ütemezéshez képest.

 

 

„A kivitelezés során nagyon jó munkakapcsolatot sikerült kialakítani a lebonyolító Magyar Ingatlanberuházó Zrt.-vel és a fővállalkozó kivitelező Mester-Építő Kft.-vel is”

– hangsúlyozta a létesítmény főmérnök, hozzátéve: bármilyen tervezési vagy kivitelezési probléma merült fel, azonnal reagáltak az érintettek és a lehető legrövidebb idő alatt közös megoldás született.

 

 

Zökkenőmentes kivitelezés

Mindez nagyban segítette a zökkenőmentes, ütemes kivitelezést, Nagy Imre nehezen talált emlékezetesen nehéz pillanatot. Mint mondta: a kiviteli tervek meglehetősen kivitelezőbarát módon készültek, így különösen nagy kihívást nem jelentett a szerkezetépítés.

„Különleges feladatunk csupán egy adódott: a lépcsőházi magban futó két szűk szellőzőkürtőt alpinista módszerrel javíttatjuk majd.”

 

Galéria

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.társasházakmagasépítésszerkezetépítésingatlanfejlesztésZuglóbokrétaünnep

Hírlevél

Hirdetés