2024.10.12, Szombat
A Mercedesnek készítenek alkatrészeket a most elkészült kecskeméti gyárban
Fotó: Panattoni

A Mercedesnek készítenek alkatrészeket a most elkészült kecskeméti gyárban

mti, magyarepitok.hu

2024.10.10. 15:56 - Szabó Ákos

Környezetbarát gyárral erősít a német ZF Chassis Modules, a Market építette fel a komplexumot.

Hirdetés

Átadták a német ZF technológiai cégcsoporthoz tartozó ZF Chassis Modules Hungary Kft. új autóipari gyártócsarnokát csütörtökön Kecskeméten - közölte a beruházás projektmenedzsere. A fejlesztést a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében valósították meg.

A gyártócsarnokban környezetbarát technológiával készítenek a Mercedes számára tengelymodulokat. A tájékoztatás szerint a több mint 16 ezer négyzetméteres új gyártócsarnok megépítése 14,6 millió euróba - megközelítőleg 5,8 milliárd forintba - került.

Az üzem gyártóterületén első és hátsó tengelymodulokat gyártanak elektromos járművek számára, teljesen automatizáltan. A termelési folyamat során helyi szén-dioxid-kibocsátás nincs, az épületet pedig elektromos hőszivattyúkkal fűtik.

A gyár több mint 450 új munkahelyet teremt Kecskeméten.

A Panattoni Hungary által fejlesztett üzem a KEPI és a Városi Alapkezelő Zrt. által kezelt Kecskemét Városfejlesztési Alap és Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap közös befektetéseként valósult meg. A helyi önkormányzat szándéka volt, hogy így is támogassák a Mercedes bővítési stratégiájá is a beruházólk között volt, szándékuk az volt, hogy így is támogassák a Mercedes bővítési stratégiáját - derül ki a közleményből.

Mi épül?Market Építő Zrt.ZFKecskemétPanattoniMercedesüzemépítésautóipar

Hírlevél

Hirdetés