2024.10.17, Csütörtök
Budaörsön épített új bázist 420 buszának a Homm
Fotók: Navracsics Tibor Facebook-oldala

Budaörsön épített új bázist 420 buszának a Homm

mti, magyarepitok.hu

2024.10.17. 15:06 - Szabó Ákos

A magyar cég 2,5 milliárd forintból építkezett az agglomerációs városban.

Hirdetés

Október 17-én átadták Budaörsön a Homm Kft. 4600 négyzetméteres új telephelyét, ahol a 35 éves vállalat székhelye lesz, illetve autóbuszszervízt és szolgáltatóközpontot is működtetnek majd a helyszínen.

Mint Tóth Balázs, a Homm ügyvezető-tulajdonosa elmondta, a régi székház már korlátozta fejlődésüket, ezért volt szükség az új központra, amely csaknem 3 év alatt épült meg. A 2,5 milliárd forintos beruházás 10 százalékát a kormány támogatása fedezte - tette hozzá.

 

 

Homm Károly ügyvezető-tulajdonos hangsúlyozta, hogy partnereik nélkül nem lenne 420 autóbuszuk és 650 munkatársuk, miskolci, sárvári, zalaegerszegi, székesfehérvári, kisteleki bázisuk, valamint budaörsi központjuk sem.

Úgy vélte, ez a 35 év nem volt könnyű, de a legnehezebb helyzetből is találtak kiutat. Mára pedig eljutottak oda, hogy

piacvezetők a dolgozószállításban, ellátják Budaörs és Biatorbágy helyi közösségi közlekedését, illetve a Mercedes-Benz és Setra autóbuszmárkák hivatalos szervize lettek.

 

A hazai és az európai gazdaság fontos szereplői

 

 

A cégről az átadón Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter elmondta: ha a tulajdonosok nem lettek volna elszántak az alapítás éveiben és az elmúlt 35 évben a krízisek idején, akkor ma ez a vállalat sem lenne, vagyis a magyar gazdaság egy erős oszlopa hiányozna. A miniszter kiemelte, hogy

a cég sokat adott a magyar gazdaságnak, európai elkötelezettségeik révén pedig az európai gazdaság szereplői is lettek

 

Szimbiotikus kapcsolatban Budaörssel

Wittinghof Tamás polgármester pedig közölte, hogy szoros a kapcsolat a város és a cég között elsősorban a városon belüli kisbuszhálózat üzemeltetése miatt, ugyanakkor a kapcsolat kétirányú, hiszen iparűzési adót fizet a Homm Budaörsnek, amelyből fenntartják a várost, annak szolgáltatásait biztosítják és igyekeznek egyre jobb életminőséget biztosítani a lakóknak.

A nyilvános cégadatok szerint a Homm Kft. 2023-ban kilencmilliárd forintos nettó árbevételt és 160 milliós nyereséget könyvelt el. Egy évvel korábban 8,7 milliárd forintnyi árbevételt és 156 millió forintos adózott eredményt realizált.

Mi épül?Budaörsközlekedésfejlesztésszervizépületiroda

Hírlevél

Hirdetés