2024.05.26, Vasárnap
Négycsillagos szálloda épült Siófokon

Négycsillagos szálloda épült Siófokon

2016.04.01. 09:56 - Hegedűs Gergely

A siófoki vitorláskikötőben négycsillagos, 70 szobás szálloda nyílt Hotel Yacht néven. Az 1,4 milliárd forintos beruházásban 250 fős konferenciaközpont, egészségmegőrző és wellness részleg is épült.

Hirdetés

Az ünnepélyes megnyitón Havas Péter, a beruházó SH Fejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tíz hónap alatt épült meg a szálloda, amely wellness, business és gyógyturisztikai szolgáltatásokat egyaránt nyújt. A balatoni panorámával rendelkező, négy szinten kialakított hotel konferenciaközpontja 250 fő befogadására alkalmas. Az önálló egységként működő egészségmegőrző részlegét társadalombiztosítás által nem finanszírozott járóbeteg ellátásként lehet igénybe venni. A szálloda étterme, a BlueDot Bisztró önálló brandként üzemel. A hotel üzemeltetője a Service4You. 

Csonka Sándor szállodaigazgató elmondta, a siófoki hajókikötő közvetlen szomszédságában fekvő hotelben január vége óta tart egy teszt-üzemmód. Ez alatt a forgalom közel 30 százalékkal felülmúlta a várakozásokat. Ezen időszakban azt tapasztalták, hogy a középvállalkozói réteg nagyon keresi az új tréningközpontokat, a játszórészlegnek köszönhetően pedig nagy az érdeklődés a gyermekes családok körében is az új hotel iránt.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere üdvözölte, hogy a város vonzereje új minőségi szálláshelyekkel bővült. Beszámolt arról, hogy a mintegy 5 ezer szállodai és 25 ezer magánszálláshely kapacitással rendelkező Balaton-parti városban tavaly a korábbi éveknél több, 1 millió 11 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

Witzmann Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő azt emelte ki beszédében, hogy az új hotel közel 40 munkahelyet hoz létre.

(mti)

(fotók: hotel-yacht.hu)

Galéria

Mi épül?szállodaberuházásSiófok

Hírlevél

Hirdetés