2024.04.19, Péntek
Kültéri fitneszparkot nyert a lakosság voksai alapján Rákosmente
magyarepitestechnika.hu

Kültéri fitneszparkot nyert a lakosság voksai alapján Rákosmente

magyarepitestechnika.hu

2016.08.19. 10:52 - Antal Zsófia

Harmadszor hirdettek nyertest a Megszépül A Városom projektben, melyben hét cég közreműködésével városrehabilitációs munkákat valósítanak meg.

Hirdetés

Idén Budapest XVII. kerülete, Rákosmente örülhetett legjobban a Megszépül A Városom kezdeményezésnek, hiszen az összesen leadott több mint 80 ezer szavazatból 34.536-ot magáénak tudva első helyen végzett a versenyben. A kerületi lakosok szavazatai alapján az Aranykút utcai játszótér melletti terület kapott új fitneszeszközöket, a felújítás értéke több mint 2 millió forint volt.

A programot létrehozó hét cég – a Mapei, a RAVAK, a Roll-Lux, az ELKO EP HUNGARY, a Bramac, az enHome és az Allianz Hungária Biztosító – eredetileg az ÉpítkezemFelújítok nevű építőipari kezdeményezésbe tömörültek, melynek célja a magyar lakosság felújítási és építkezési munkálatainak szaktudással való támogatása (ehhez többb mint 400 szakkereskedés is csatlakozott). 2013 szeptemberében azonban elindították a lakókörnyezet megszépítése irányuló programjukat is

A Megszépül A Városom program évente egy város vagy budapesti kerület egy közterület felújítási projektjét valósítja meg, a lakosok online leadott szavazatai alapján. Az első győztes 2014-ben Veszprém lett, majd 2015-ben Esztergom, idén pedig Rákosmente nyerte a szavazást.

A projekt vezetői bejelentették, hogy 2016. augusztus 8. és december 15. között ismét elindítják a szavazást, hogy egy újabb város vagy budapesti kerület kaphasson esélyt. A városokra a projekt honlapján, a www.megszepulavarosom.hu oldalon lehet leadni a szavazatokat. A szervezők 86 új várossal bővítették ki a városok listáját, így ebben a fordulóban már minden 15.000-nél nagyobb lélekszámú városra adható le szavazat.

Mapei Kft.PályázatoksportberuházásokRákosmente

Hírlevél

Hirdetés