2024.04.19, Péntek
Közel 100 milliárdnyi új forrás nyílt meg a TOP-ban

Közel 100 milliárdnyi új forrás nyílt meg a TOP-ban

mti

2017.02.21. 15:35 - Hegedűs Gergely

A turisztikai keret kiszolgáló létesítményeket és kerékpárutakat is támogat, míg az energetikai pályázat 50 milliárdjából folytatódik az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése.

Hirdetés

Újabb öt pályázati felhívás jelent a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) összesen 92,9 milliárd forint értékben.

A társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztést célzó felhívás 20,4 milliárd forinttal támogatja elsősorban a kisléptékű, helyi, térségi jelentőségű turisztikai fejlesztéseket.

Támogatható tevékenységek többek közt

  • az infrastrukturális feltételek,
  • a kiszolgáló létesítmények,
  • a fürdőhelyek építészeti fejlesztése,
  • illetve a meglévő, nagyobb (országos, nemzetközi) kerékpáros hálózatokra rácsatlakozó kerékpárutak kialakítása.

A projektekben a vonzerőt képező épített és természeti örökség turisztikai hasznosításának kell megvalósulnia.

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó két felhívás 50,7 milliárd forinttal támogatja a meghatározott önkormányzati intézmények hatékonyabb energiagazdálkodásának elősegítését.    

A barnamezős területek rehabilitációját célzó felhívás 2,3 milliárd forint értékben olyan projektet támogat, melyek leromlott állapotú, használaton kívüli, környezeti károkkal terhelt területeket tesznek alkalmassá célzott használatra. A cél az, hogy minél több innovatív módszert alkalmazó, fenntartható városi terület jöjjön létre. Az intézkedés keretében kizárólag önkormányzati tulajdonban lévő városi barnamezős területek megújítására és a TOP céljaihoz illeszkedő módon történő hasznosítására van lehetőség.

A Zöld város kialakítása című, 16,3 milliárd forint értékű felhívás olyan fejlesztéseket támogat, amelyek segítik a település fenntartható fejlődési pályára állítását.

 

PályázatokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)turizmus

Hírlevél

Hirdetés