2024.03.28, Csütörtök
Ismét pályázhatnak intézmények, utak és sportlétesítmények felújítására az önkormányzatok
retroradio.hu

Ismét pályázhatnak intézmények, utak és sportlétesítmények felújítására az önkormányzatok

MTI

2017.03.08. 12:53 - Antal Zsófia

A Belügyminisztérium idén is megnyitotta az önkormányzati feladatellátást támogató forrását. Tavaly népszerű volt a pályázat, keretében 7 milliárd forintot utaltak ki.

Hirdetés

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a BM által kezelt költségvetési fejezetből megnyitották az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásához szükséges forrásokat.

Épületek, létesítmények felújítására, karbantartására lehet pályázni, három területen:

  • az önkormányzati intézmények (bölcsődék, óvodák, orvosi rendelők, közösségi kormányzati hivatalok, ettől az évtől a fogorvosi rendelők is),
  • a belterületi utak,
  • az iskolai, óvodai tömegsport-létesítmények.

Az elnyerhető legnagyobb összeg az első területen 30 millió, a másodikon 50 millió, a harmadikon pedig 20 millió forint. Az államtitkár kiemelte, hogy a pályázatok az önkormányzatok által jól ismert webes felületen adhatók be, és ezekhez (szemben a hasonló célú uniós pályázattal) nem szükséges kapacitást is bővíteni. Tavaly az önkormányzatok döntő többsége pályázott, főként intézmény- és útfelújításra, s összesen 7 milliárd forintot kaptak.

A települési önkormányzatok május 2-ig tölthetik fel a pályázatukat, ezeket július 17-ig bírálják el, az elszámolás határideje pedig 2018. december 31. lesz.

Pályázatokútfelújítássportberuházásokóvodafejlesztésegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés