2024.04.16, Kedd
Sportcsarnokbővítéssel és felújítással erősít a debreceni kézilabda
wikipedia.org

Sportcsarnokbővítéssel és felújítással erősít a debreceni kézilabda

mti.hu

2017.08.11. 09:00 - Szabó Ákos

A DVSC női kéziseinek otthont adó Hódos-arénát átépítik, megerősítik a szerkezetét és kibővítik a nézőterét.

Hirdetés

Három ütemben, mintegy 900 millió forintos beruházás keretében újítják fel és bővítik ki a debreceni női kézilabdacsapatnak otthont adó Hódos Imre Sportcsarnokot. A TAO-pénzből finanszírozott fejlesztés során

  • megerősítik az épület szerkezetét
  • DVSC színeire, pirosra és fehérre cserélik az üléseket
  • a vizesblokkot átépítik
  • illetve a játszótér kapuk mögötti részének összekötésével és ráépítéssel 500 férőhellyel bővítik a nézőteret.

Talpra állt a debreceni kézilabda

Debrecenben a női kézilabda az egyik legfontosabb sportág – mondta el a beruházást bejelentő Papp László, a város polgármestere. Hozzátette: stabil, kiegyensúlyozott a női kézilabdacsapat szakmai munkája, s elérkezett az idő, hogy megfelelő infrastruktúrát biztosítsanak a működéséhez. Emlékeztetett, 2012-ben válságos anyagi helyzetben levő csapatot vett át a város a korábbi tulajdonostól, Gellén Andrástól, az idén áprilisban Magyar Kupa-bronzérmet nyerő együttesnél mára rendeződött a helyzet.

A DVSC női kézilabdacsapata (dvsckezi.hu)

A kétszeres magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes csapat a 90-es években a rangos európai kupaküzdelmekben meghatározó együttes volt: az EHF-et kétszer megnyerte, kétszer ezüstérmes volt, és a KEK-ben is két ezüstig jutott. A tulajdonosváltás óta a hazai bajnokságban újra erős csapatnak számít, a nemzetközi kupaporondra is vissza tudott térni.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a sajtóeseményen elmondta, két évfordulóra is készülnek: októberben lesz harminc éve, hogy utoljára magyar bajnokságot nyertek a debreceni kézilabdás lányok, jövőre pedig hetvenesztendős lesz az egyesületük.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokDebrecen

Hírlevél

Hirdetés