2024.06.17, Hétfő
Pályázat nyílt a Pest megyei iparterületek fejlesztésére
(illusztráció)

Pályázat nyílt a Pest megyei iparterületek fejlesztésére

pestpilis.hu

2017.12.03. 09:47 - Hegedűs Gergely

Az utak, a közművek és az épületek is fejlődhetnek a 2 milliárd forintos keretből.

Hirdetés

Megjelent az önkormányzati tulajdonú vállalkozói parkok kialakítását és fejlesztését támogató pályázati felhívás. A 2 milliárd forintos keretösszegre a Pest megyei települések pályázhatnak. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye Rákossy Balázs államtitkárt idézi: „A megye fejlesztését szolgáló 80 milliárdos program hatodik pályázati felhívására január 10-től lehet beadni a kérelmeket.”

A forrás célja az önkormányzati tulajdonú ipari, gazdasági területek vállalkozói parkká fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó alapinfrastruktúra kiépítése.

"Az érintett településeken új munkahelyek jöhetnek létre, illetve a lakóövezetekben infrastrukturális okokból továbbfejlődni már nem tudó, vagy a környezetüket zavaró tevékenységet végző vállalkozások kitelepülhetnek" - sorolta a programtól várt hatásokat a politikus.


Mire használható?

A támogatásból lehetőség van:

  • a területek közműhálózatának, valamint távközlési és kommunikációs hálózatának kiépítésére, korszerűsítésére,
  • továbbá a közlekedési kapcsolatainak fejlesztésére, többek között útfelületek, kerékpárutak, iparvágányok, parkolók kiépítésére, felújítására.
  • a vállalkozói parkban termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítására, korszerűsítésére, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtására, indokolt esetben akár új ingatlan építésére is.

Az államtitkár emlékeztetett, a hazai forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá a 2014-2020 közötti időszakban.

Pályázatokútépítésipari parkközművek

Hírlevél

Hirdetés