2024.03.19, Kedd
Immár a hetedik tanterem újult meg építőipari támogatással ebben az iskolában
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Immár a hetedik tanterem újult meg építőipari támogatással ebben az iskolában

magyarepitok.hu

2021.05.28. 18:42 - Hegedűs Gergely

Ezúttal a Cemix Hungary Kft. szerepvállalásának köszönhetően folytatódott a fővárosi építőipari technikum beruházás-sorozata.

Hirdetés

Egy tanterem felújításával támogatta a budapesti Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum oktatását a Cemix Hungary Kft. A főváros 8. kerületében található intézményben tavaly októberben kezdődtek a munkálatok, és idén márciusában zárultak le.


A volt diákok segítsége is kellett a példaértékű projekthez

Varga András, az építőipari technikum igazgatója a lapunknak elmondta,

az intézmény hagyományosan jó kapcsolatokat ápol a volt tanítványaival és azokkal az építőipari cégekkel, ahol dolgoznak.

Ez alapozta meg a szóban forgó kezdeményezést is: „Elsholtz Gábor volt tanítványunkkal vettük fel a kapcsolatot, azután pedig Sipos Imrével, a Cemix Hungary marketing és fejlesztési igazgatójával együtt koordinálták a tanterem felújítását.”

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Az építőipari gyártó vállalat a projektben festéket, glettanyagokat, szerszámokat biztosított a felújításhoz. Az összesen kétmillió forint értékű beruházásban az alábbi elemek valósultak meg:

  • a parketta felújítása,
  • a festés-mázolás,
  • a reklámanyagok elhelyezése díszítésként,
  • a mozgatható vetítővászon felszerelése,
  • a projektor felszerelése,
  • a kábelezések kiépítése
  • és a hangosítás.


Sokkal többről szól, mint egy felújítás

Az újjászületett tanterem a 9. nyelvi előkészítő osztály otthonaként szolgál, és a projekt befejezése óta a Cemix nevét viseli. „A terem kulturált és modern körülményeket biztosít az iskolai szakmai oktatásához, amelyet önerőből nem tudnánk megvalósítani” – hangsúlyozta az igazgató.

Az iskola és a vállalat a felújításon túlmenően is együttműködik.

„A projekt része az állandó kapcsolattartás, a cég tevékenységének megismertetése, a bemutató órák tartása, valamint a pályaorientációs napokon való részvétel is”

– tudtuk meg Varga Andrástól.


Immár a hetedik tanterem újult meg építőipari támogatással

A fővárosi építőipari technikumban tavaly is volt egy hasonló fejlesztés. Szeptember végén adtak át egy másik tantermet, amely szintén teljes felújítást kapott a SWIETELSKY Magyarország Kft. támogatásának köszönhetően.

Az igazgató szavaiból kiderült, a most átadott Cemix-tanterem immár a hetedik ilyen módon felújított tanterme az iskolának. Ezt a sorozatot egy átfogó stratégia alapozza meg: „Szeretnénk közelebb hozni a tanulóinkhoz a Magyarország területén működő meghatározó építőipari cégek termékeit és tevékenységét. Emellett a középfokú oktatással kapcsolatot kialakítani szándékozó cégek nyitottságától is függ, hogy ilyen projektek létre jönnek-e” – mutatott rá Varga András.

Galéria

SzakképzésCemix Hungary Kft.építőipari gyártókiskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés