2024.05.29, Szerda
Fókuszban a szakképzés: építőipari képzőközpontot alakítanak ki Pécsen
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Fókuszban a szakképzés: építőipari képzőközpontot alakítanak ki Pécsen

MTI

2021.10.07. 18:30 - Füzi Nikolett

Az újonnan létrejövő Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont többek között megoldást nyújthat a szakemberhiány ellen is.

Hirdetés

Építőipari ágazati képzőközpontot alakítanak ki a pécsi Pollack Mihály Technikum és Kollégium székhelyén – olvasható az intézményt fenntartó Baranya Megyei Szakképzési Centrum (BMSzC) közleményében.

A pályázat megvalósításában a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mintegy 280 millió forintos támogatásával számos generálkivitelezésben elismert építőipari cég összefogásával 2018-ban alakult Építőipari Technológiai Klaszter vállalkozásai vesznek részt.

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban megvalósuló fejlesztések eredményeként egy modern építőipari képző bázis jön létre a BMSzC pécsi intézményében.

Az oktatási intézményben átalakítják és korszerűsítik a már meglévő műhelyeket, továbbá a mai kor követelményeinek megfelelő építőipari gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal látják el az iskolát.

A fejlesztéssel létrejövő Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont létrehozásától azt várják, hogy az oktatási intézmény aktív vállalati kapcsolatai fejlődjenek és a helyi, kis- és közepes méretű vállalkozások gyakorlati képzésben betöltött szerepe erősödjön.

SzakképzésszakképzésszakemberképzésBaranyaépítőiparPécsoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés