2024.07.20, Szombat
Így javít a Baumit a szakmát tanuló diákok képzési körülményein
Fotók: Baumit Kft.

Így javít a Baumit a szakmát tanuló diákok képzési körülményein

Baumit - Lounge Communication

2022.01.10. 11:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Baumit közvetlen azon szaktantermek felújításához nyújtott segítséget, ahol az építőipari jellegű képzések zajlanak.

Hirdetés

Az építőipari szakemberek utánpótlása egyike a szakma legnagyobb és legaktuálisabb kihívásainak. A következő generáció szakembereinek képzését éppen ezért minden felelős iparági vállalat kiemelt figyelemmel követi. A régió egyik legjelentősebb tudásközpontja, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum két építőipari intézménnyel is bír, amelyek egy-egy tanterme teljesen megújulhatott a Baumit Kft. jóvoltából – derült ki a cég sajtóközleményéből.

Fotók: Baumit Kft.

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tizenhárom iskolát tart fenn, több mint 1000 pedagógust, adminisztratív munkatársat foglalkoztatva. Képzéseikkel 120-nál is több szakterületen segítik a közel 9000 diákot és felnőtt hallgatót, hogy minél szélesebb ismeretet szerezhessenek az építőipar, iparművészet, informatika, könnyűipar, közlekedés, ügyvitel, kereskedelem vagy éppen vendéglátóipar területén. 2021-ben két építőipari intézményük, a BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum és a BKSZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola jutott támogatáshoz, amelynek köszönhetően egy-egy tantermük teljesen átalakulhatott.

 

A Baumit teljes körű terméktámogatást nyújtott

A felújítás során megszépítették a tantermek falait, javították, megerősítették és lefestették őket, a termek padlóburkolatát és a nyílászárókat is felújították. Ezen munkálatokhoz

a Baumit teljes körű terméktámogatást nyújtott, biztosította az összes egyéb alapanyag beszerzését és a kivitelezés díjának költségét is magára vállalta a vállalat.

A felújítási munkák mellett a jövő szakembereinek legkorszerűbb képzéséhez a Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumnak további egy projektort és vásznat is adományozott a vállalat.

Az építőipari szakemberek utánpótlásának támogatása a szakma egyik legfontosabb megoldandó feladata. A szakemberhiány csökkentése, a szakmát tanuló diákok képzési körülményeinek javítása kiemelt jelentőséggel bír, így már az iskolapadnál foglalkozni kell a témával.

A Baumit épp ezért közvetlen azon szaktantermek felújításához nyújtott ezúttal is segítséget, ahol az építőipari jellegű képzések zajlanak. Az itt szakképesítést szerző fiatal és felnőtt diákok néhány éven belül már kivitelezőként tevékenykedhetnek majd, ez pedig visszaigazolást jelent a számunkra, hogy megérte a most elvégzett munka”

 – emelte ki a felújítást követően Kékesy Péter, a vállalat alkalmazástechnikai vezetője.

Az iskolák tanteremfelújítását bemutató kisfilmet az alábbi linken lehet megtekinteni:

 

Galéria

SzakképzésBaumit Kft.szakemberképzésBudapest

Hírlevél

Hirdetés