2024.05.19, Vasárnap
Több mint 150 új munkahely az építőiparban
fotó: MTI

Több mint 150 új munkahely az építőiparban

MTI

2016.05.31. 09:28 - Antal Zsófia

Összesen 8 milliárd forintos beruházási programot hajt végre Magyarországon a Swedsteel-Metecno. A szendvicspanel-gyártó első itthoni üzemét hétfőn adták át Biatorbágyon.

Hirdetés

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját. Idén Biatorbágyon pedig az első itteni gyár is elkészült, 11,5 millió euróból. Az üzem az egész kelet-közép-európai régiót ellátja a cég könnyűszerkezetes tűzihorganyzott acéltermékeivel: acéllemezből készítenek fal- és tetőburkoló anyagokat, valamint ereszcsatornákat. A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat alkalmaznak.

A biatorbágyi létesítmény képezi a vállalat 27 millió eurós (több mint 8 milliárd forintos) beruházási programjának első pillérét, jövőre újabb gyáregység épül. A Swedsteel-Metecno most 60 munkahelyet teremtett az építőipari szektorban, a létszám a második gyáregység átadásával több, mint 150-re nő.


Pana Petra külgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno Kft. ügyvezető igazgatója és Markus Haiden, a Metecno Csoport regionális vezetője átvágja a nemzeti színű szalagot a Swedsteel-Metecno első magyarországi gyárának ünnepélyes átadásán Biatorbágyon 2016. május 30-án.

Markus Haiden, a Metecno-csoport regionális vezetője elmondta: növekedési céljaikat nagymértékben segíti Magyarország kedvező földrajzi helyzete, a magasan képzett humántőke és a magyar piac stabilitása. A Metecno-csoport mintegy ötven éve a szendvicspanel gyártás globális piacvezető vállalata, és a magyar gyár fontos mérföldkő a vállalat történetében.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára a gyárátadón hangsúlyozta, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a kedvező befektetői környezet kialakítására, hogy a hazai vállalatok fejlesztésével összhangban minél több nemzetközi cég telepedjen meg Magyarországon.

Galéria

munkahelyekMi épül?üzemépítésBiatorbágy

Hírlevél

Hirdetés