2024.05.19, Vasárnap
Újabb forduló a Ligetben: kiírták a színház közbeszerzését

Újabb forduló a Ligetben: kiírták a színház közbeszerzését

mti, magyarepitok.hu

2016.02.23. 16:27 - Hegedűs Gergely

A szecessziós stílusú régi Városligeti Színház születik újjá, továbbá 800 autót befogadó mélygarázs épül a Liget Budapest projekt keretében – mindkettőre kiírták a tervpályázatot.

Hirdetés

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. a Liget Budapest projekthez kapcsolódó Fővárosi Városligeti Színház, valamint a Dózsa György úti mélygarázs tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést. Mindkét felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A tervek szerint a Rákosi-korszakban lebontott, szecessziós Fővárosi Városligeti Színházat építik vissza 2019-re az eredeti tervrajzok alapján az Ötvenhatosok tere sarkán. Az új színházat a legmodernebb technikával felszerelt intézményként, gyermek és ifjúsági teátrumként, állandó társulat nélküli, befogadó és fesztivál színházként kell megtervezni. Összes hasznos területe 3300 négyzetméter.

A maga korában impozáns, régi Városligeti Színházat 1909-ben építették, a korszak meghatározó építészei, a Vágó testvérek tervei alapján.

A Dózsa György úti mélygarázs tervezésénél elsődleges szempont, hogy használata és üzemeltetése gazdaságos, célszerű és költséghatékony legyen. A mélygarázs tervezett nettó alapterülete 27 400 négyzetméter, a befogadó képessége pedig 800 gépkocsi. Ebből 784 normál és 16 mozgássérült autóhely, továbbá 70 motorparkoló helyet és 90 kerékpártároló helyet is tartalmaz a garázs.     

Az ajánlattételi határidő mindkét tendernél március 23.

PályázatokLiget Budapest ProjektVárosligetVárosligeti Színház

Hírlevél

Hirdetés