2024.05.18, Szombat
Újjáéled az építőipar iránytűje

Újjáéled az építőipar iránytűje

gazdasagiradio.hu

2016.04.30. 07:08 - Hegedűs Gergely

Nagyszabású kutatás indul az építőipar helyzetének felmérésére.

Hirdetés

A gazdasagiradio.hu azt írja, két éves szünet után újra megjelenik az Építési Piaci Prognózis.

A cikk szerint a korábban a DEM Iroda által jegyzett, negyedévente megjelenő előrejelzést évtizedeken át használták döntéseik megalapozásához az építőipar szereplői: gyártók, kereskedők, kivitelezők és az ágazat állami szereplői is.

A kiadvány az építőipari kommunikációban és kapcsolatépítésben több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező Build-Communication Kft. felkérésére születik újjá, Varga Dénes, közgazdász, az egykori DEM Iroda vezetője irányításával. Az anyag megjelenésének várható időpontja június eleje.

A prognózishoz a kivitelezésben dolgozó, illetve önkormányzati szakemberek véleményét is elemzik. A készítők várják azok segítségét, akik meg tudják ítélni a piac jelenlegi és egy-két éven belül várható helyzetét. A piackutatás eszköze egy öt percet igénybe vevő kérdőív, melynek kitöltése anonim.

A kérdőív és a további információk a http://buildmarketing.hu/epitesi_piaci_prognozis.html linken találhatóak.

A Build-Communication Kft. 2012-ben építőipari szakemberek 12 csoportjában, és a felújítást vagy lakásépítést tervezők, vagy azt éppen befejező magánemberek körében végzett felmérést. A kutatáshoz 794 kivitelező, 202 építész és 600 magánvásárló adott információt. 2016-ban ismét életre hívják az egykori DEM Iroda által évtizedekig készített Építési Piaci Prognózist. Ennek tartalmat a kivitelezők és az építési hatóság körében végzett felmérések teszik teljessé.

Iparági hírekpiackutatás

Hírlevél

Hirdetés