2024.03.19, Kedd
Az utolsó simításokat végzik Hegyfalu és Csorna között az M86-oson

Az utolsó simításokat végzik Hegyfalu és Csorna között az M86-oson

nif.hu

2016.08.18. 13:52 - Antal Zsófia

Ütemterv szerint haladnak az M86-os munkái, az aszfaltozás már júliusban befejeződött. Októbertől gyorsforgalmi úton elérhetővé válik Szombathely.

Hirdetés

Október végén nyílik meg a forgalom előtt az M86 gyorsforgalmi út utolsó, Hegyfalu és Csorna közötti szakasza. A beruházásnak köszönhetően Szombathely az M1 autópályától gyorsforgalmi úton lesz elérhető. A főpályán júliusban befejeződtek az aszfaltozási munkák, elkészült a kopóréteg és befejeződött a véderdők telepítése. A kivitelezés jelenlegi állásáról sajtóbejáráson számoltak be.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az építkezés az ütemtervnek megfelelően halad. A következő két hónapban:

  • elvégzik a vezetőkorlát szerelését az elválasztó sávban és a padkán,
  • elkészülnek a rézsűrendezési és a padkarendezési munkák,
  • megépül a csapadékvízárok burkolat, a védőkerítés és a védőkorlát,
  • befejeződik a burkolatfestés, a forgalomtechnikai táblák elhelyezése, valamint a növénytelepítés a vadátjáróknál.

Az M86 befejező, 40,9 kilométer hosszú gyorsforgalmi útjának építése két ütemben valósul meg Szeleste és Csorna között. A 2×2 sávos út első szakasza Szeleste-Hegyfalu között 2015. szeptemberében elkészült, a hiányzó Hegyfalu Csorna közötti új nyomvonalú gyorsforgalmi útszakasz az M86-84.sz. főúti csomóponttól indul, és az M85-M86 Csorna elkerülő szakaszának déli csomópontjához kapcsolódik. Az őszi átadásig a 33,4 km hosszú szakaszon 3 különszintű csomópont épül.

A kivitelezést a KS-M86 II. Konzorcium végzi, nettó 65,9 milliárd forint értékben, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrásból.

Galéria

StrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésSzombathelyM86-osCsorna

Hírlevél

Hirdetés