2024.05.25, Szombat
Megújul az M5-ös egyik közúti hídja a fővárosban

Megújul az M5-ös egyik közúti hídja a fővárosban

mti

2017.03.01. 14:19 - Hegedűs Gergely

A 280 milliós beruházásban a hidat mindkét irányban kerékpársávokkal bővítik, az útburkolat a hídon és a híd környezetében is megújul.

Hirdetés

Elkezdődött a budapesti XX. kerületi Nagysándor József utcai közúti híd felújításának előkészítése. Az M5-ös autópálya bevezető szakasza feletti hídon kicserélik az aszfaltburkolatot és szigetelését, emellett mindkét oldalon kerékpársávokkal bővítik a hidat. Ennek érdekében az építmény mindkét irányban fél méterrel szélesedik. A felújítás nemcsak a hidat érinti, hanem mindkét lehajtójától 150 méteren megújul az út is.

A híd felújítását több ütemben végzik el. A szerdán kezdődő első ütemben a Kecskemét felőli oldalon a járdaszegély és a lépcsők, valamint az útpálya alatti szigetelés készül el. Ezt követi a városközpont felőli oldalon a kiemelt hídszegély és az útpálya alatti szigetelés, a hídszerkezet és a rá vezető út középső sávjainak felújítása. Végül pedig a hídszerkezet alsó felületei újulnak meg. A beruházásban cserélik a korlátokat, és kijavítják a sérült betonfelületeket is.

A teljes felújítás 280 millió forintból valósul meg, és várhatóan július 31-éig tart.

ÚtépítésútfelújításhídfelújításM5-ös

Hírlevél

Hirdetés