2024.06.16, Vasárnap
Útfejlesztéssel javította borvidéke elérhetőségét Szekszárd
(fotó: borrend.hu)

Útfejlesztéssel javította borvidéke elérhetőségét Szekszárd

mti

2017.03.22. 13:35 - Hegedűs Gergely

Összesen 9,5 kilométernyi út kapott szilárd burkolatot a Duna Aszfalt kivitelezésében.

Hirdetés

Egy 1,2 milliárd forintos beruházásban 12 kilométer hosszan épül szilárd burkolatú út a szekszárdi borvidéken két ütemben. Az első ütem után a projekt részleteiről Szekszárd polgármestere számolt be az MTI-nek. Ács Rezső elmondta, az út a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében, szekszárdi alvállalkozókkal épül, már több mint 9 kilométer már elkészült belőle. A beruházást a hárommilliárd forint értékű Mérey Mihály infrastruktúra-fejlesztő program keretében végzik el.

A már elkészült 9588 méternyi betonvápás vízelvezető a borvidéki úthálózat 16 szakaszán épült meg, többek között a Tóth, a Baranya, a Csötönyi, a Lisztes völgyben, Hidaspetrén és a Csacska szurdokban. A kivitelezés második ütemében a Csötönyi völgyben, a Szőke szurdokban és a Bodzás dűlőben további 2,6 kilométert látnak el burkolattal. A beruházásnak talajjavító szerepe is van, mivel szilárd burkolattal látták el azokat a földutakat, amelyeket a nyári esőzések gyakran elmostak.


Eddig a birtokok 30 százaléka nyert jobb elérhetőséget

A polgármester hozzátette, a történelmi borvidéken jelentős útszakaszokat kell még szilárd burkolattal ellátni, amire minden évben több tízmillió forintot tervez fordítani az önkormányzat. Az útépítések célja, hogy időjárástól függetlenül megközelíthetőek legyenek a szőlőterületen fekvő présházak, pincék.

A mostani beruházásnak köszönhetően a 930 hektáros szekszárdi borvidék útjainak 30 százalékát borítja új vagy felújított vápás vízelvezető, így immár közel ezer szőlőbirtok közelíthető meg könnyebben.

Duna Aszfalt Zrt.ÚtépítésSzekszárd

Hírlevél

Hirdetés