2024.04.20, Szombat
Két és fél év múlva már használhatjuk az M44-es leghosszabb szakaszát
(fotók: NIF)

Két és fél év múlva már használhatjuk az M44-es leghosszabb szakaszát

NIF Zrt.

2017.05.05. 12:55 - Hegedűs Gergely

A Hódút és a Duna Aszfalt, valamint az Euoroaszfalt, Swietelsky, Soltút, A-Híd alkotta konzorcium is ütemterv szerint halad az összesen 62 kilométeres szakaszon.

Hirdetés

Ütemterv szerint halad az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának megépítése - adta hírül a NIF. Az első ütemben megépülő 62 kilométeres szakaszt 2019 harmadik negyedévében használhatják a közlekedők.

A sajtóközleményből kiderül, a területen a tavaszi hónapokban a szállítóutak megerősítése, valamint a hidak próbacölöpözése zajlik. A kivitelező cégek befejezték a bozót-és cserjeírtást, a fakivágást valamint a szükséges épületek bontását. Az elkövetkező időszakban folytatódnak a régészeti munkálatok. A területen párhuzamosan zajlik majd a humuszleszedés és töltésépítés, valamint elkezdődik a hidak cölöpözése is.


Közel félszáz híd épül ezen a szakaszon

A munkálatok három területen zajlanak: a Tiszakürt és Kunszentmárton közötti 20,5 kilométeren a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. dolgozik, Kunszentmárton és Csabacsűd között (20,5 km) az EuroAszfalt Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Soltút Kft., A-Híd Zrt. alkotta konzorcium, míg Csabacsűd és Kondoros között (20,4 km) szintén a Duna Aszfalt és a Hódút.

A beruházás során négy különszintű csomópont, 49 híd, négy vadátjáró, öt ökológiai átjáró épül. Az első alszakaszon Kunszentmártonnál egy 450 méteres acél ívhíd épül a Körösön, ami meglévő a Körös-hidak építészeti hagyományait követi.

Az M44-es Békéscsaba gyorsforgalmi elérhetőségét biztosítja majd, 111 kilométeres négysávos úttal összekötve az M5-ös autópályát Békés megye székhelyével. A befejező szakasz tervpályázatáról Kondoros és Békéscsaba között nemrég adtunk hírt.

Galéria

A-Híd Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.EuroAszfalt Kft.Hódút Kft.Soltút Kft.AktuálisM44-es

Hírlevél

Hirdetés