2024.04.19, Péntek
Márciusra elkészül Hódmezővásárhely északi elkerülője
magyarepitok.hu / Dernovics Tamás

Márciusra elkészül Hódmezővásárhely északi elkerülője

magyarepitok.hu

2017.07.06. 12:40 - Antal Zsófia

A Colas és a Délút már az aszfaltozási munkáknál tartanak, az útszakasz napi 6-10 ezer járműtől mentesíti majd a belvárost.

Hirdetés

Csütörtök délelőtt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtótájékoztatóján számoltak be a 47-es főút hódmezővásárhelyi északi elkerülőnél aktuálisan zajló munkálatokról. Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere elmondta, hogy a nettó 27,9 milliárd forintból 12,7 km hosszan kiépülő úton a novemberi alapkőletételt követően februárban folytatódott a munka a téli hideg után.

A Colas helyszínen dolgozó munkatársa a Magyar Építőknek elmondta: a képen látható finisher felszereltsége lehetővé teszi, hogy a leterített aszfaltréteg minimális egyenetlenségeit is eltüntesse. (A képre kattintva galéria nyílik!)

A kivitelezők, azaz a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és a Colas Közlekedésépítési Kft. által alkotott konzorcium naponta 12-14 ezer köbméter építőanyagot használnak fel, a beruházás végére a teljes mennyiség eléri majd az 1,2 millió köbmétert. Napi szinten körülbelül kétszázan dolgoznak az út építésén, ahol júniusban már az útalap építése is megkezdődött, a héten pedig az aszfalt kötőréteg felvitele zajlik.

A teljes szakaszon öt szintbeni kereszteződés, valamint egy különszintű csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros aluljáró készül. A végcsomópont emellett egy vasutat és a közutat különszintben keresztező körhíd. Az alpolgármester beszámolt róla, hogy a hidak alépítményei már elkészültek, és elindult a kerékpáros aluljáró építése is.

Izgalmas fejlemény, hogy a hétvégén éjjeli teljes útzár mellett beemelik a Szegedi úti végcsomópont körhídjának már elkészült acélgerendáit.

A 2018 márciusára átadásra kerülő északi elkerülő út napi 6-10 ezer járműtől mentesíti majd Hódmezővásárhely belvárosát.

Galéria

ColasDélút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)ÚtépítésHódmezővásárhely47-es út

Hírlevél

Hirdetés