2024.03.29, Péntek
A Strabag köti be a komáromi Duna-hidat az 1-es főúthoz
illusztráció

A Strabag köti be a komáromi Duna-hidat az 1-es főúthoz

magyarepitok.hu

2017.08.07. 09:07 - Hegedűs Gergely

Két tengelysúlymérő és egy kerékpárút is létrejön a projektben. Az 1-estől az autópálya felé a már megépült elkerülő vezeti tovább a forgalmat.

Hirdetés

Strabag Építő Kft. és a Strabag AG alkotta STRA-KOM Konzorcium kivitelezi a Komárom és Révkomárom közötti Duna-híd útcsatlakozásait – derült ki a TES hirdetményéből. A nettó 2,373 milliárd forintos munkára további öt társaság pályázott: az EuroAszfalt Kft., a Colas Út Zrt., az SDD Konzorcium, a SWIETELSKY Építő Kft. és a Duna Aszfalt Kft.

A Monostori Erődtől nyugatra épülő új komáromi híd jelentősége, hogy a meglevő komáromi híd mellett alternatívát kínál a belváros elkerülésére, illetve hogy lehetőséget teremt a teherautóknak, melyek a meglévő hídon nem közlekedhetnek. A 28 milliárd forintból épülő híd közbeszerzésének eredményéről itt számoltunk be, a kivitelezés szeptemberben kezdődhet.

A most megjelent hirdetmény szerint a híd a magyar 1-es főutat köti össze a szlovák 63-as úttal. A magyar oldalon 1300 méter hosszú útcsatlakozás épül a híd és az 1-es között. Az 1-es úttól az M1-es autópályára vezető 13-as útig a már megépült komáromi déli elkerülő (131-es út) viszi át a forgalmat.

Kapcsolódó feladatok:

  • a főpálya mindkét oldalán tengelysúly mérőhely kialakítása,
  • 660 m hosszú párhuzamos szerviz és kerékpárút kerül létre hozása a Koppányvezér úttól a Duna-hídig,
  • a déli elkerülő út és az 1-es főút jelenlegi csatlakozásának átépítése,
  • 2 körforgalmú csomópont kiépítése,
  • 2 híd építése,
  • 2 víztározó medence építése.
StrabagÚtépítésKomárom

Hírlevél

Hirdetés