2024.03.28, Csütörtök
Húsz éves autópályarészt újít meg Heves megyében a HE-DO
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Húsz éves autópályarészt újít meg Heves megyében a HE-DO

magyarepitok.hu

2017.10.17. 09:00 - Antal Zsófia

Az M3-as egy füzesabonyi szakasza a hónap végére teljes felületén felfrissül és megerősítésre kerül.

Hirdetés

Megújul az M3-as autópálya bal pályája Füzesabony térségében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A nettó 174 millió forintos munkát a HE-DO Kft. kivitelezi egy hónap alatt. Az 1350 méter hosszú szakasz (113+000 km-től a 114+350 km-ig) felújítása a teljes szélességben, tehát mindhárom sávban megtörténik.

Balázs Attila, a projekt fő-építésvezetője a magyarepitok.hu-nak elmondta, hogy a HE-DO október 2-án kezdte meg a munkát, a befejezés határideje pedig október 31. A régi burkolat 8 centiméteres felmarása után a haladó- és előző sávban, valamint a füzesabonyi csomópont kanyarodó sávjában 7 cm kötőréteg és 4 cm kopóréteg, a leálló sávban pedig 4 cm kopóréteg került beépítésre, tehát a korábbi pályaszerkezet 3 centiméteres megerősítést kapott.

A képre kattintva galéria nyílik!

A fő-építésvezető kiemelte, hogy a több mint 20 éve készült útszakaszt korábban még soha nem újították fel, rossz állapota miatt igencsak ráfért a mostani javítás. Az egy hónap alatt a HE-DO beépít 3572 tonna aszfaltot, 320 méternyi aszfaltszegélyt, valamint 1080 négyzetméternyi burkolati jelet fest fel és 1100 méteren ároktisztítást is végez. Mostanra az aszfaltozási munkák a teljes szakaszon befejeződtek, s a forgalom 2x2 sávon vasárnap óta halad, de egy, még folyamatban lévő hídépítési részfeladat miatt a hónap végéig részleges forgalomkorlátozás van érvényben.

Galéria

HE-DOÚtépítésútfelújításM3-as autópályaFüzesabony

Hírlevél

Hirdetés